Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Koupě externího disku - jakou značku a parametry?

Jako upozorneni to beru.
# Jinak eHDD slovne vzato nema svuj vlastni (az na zakladni I/O) radic a oprira se o radic/Host-BUS -> zakladni deska (na tom mustku pri PCB desce ma jen prepajenou koncovku s odporem - swap /jedine zde hrozi poskozeni, treba vysokym napetim/) nebo chip s BIOS IC a pamet pro FW ale ten zpravidla byva na samotném HDD. Kdyz budes pajet externi na podporu SATA tak to uvids z ceho je ten nastaveny mustek. To samé co nejdes v té krabice (navic kvalita PCB v techto krabickach je diskutabilni) takze ten risk je v tom pripadne stejny. U krabicky také muze bridge odejit az s tim rozdilem ze ten HDD muzes vytahnout to je pravda proto jako upozorneni to beru, proc né ;)).

Foto : USB 3.0 HDD https://pc.poradna.net/files/83637-ehdd-pcb-png a zde jsem rozmotoval klasicky HDD SATA pro porovnani : https://pc.poradna.net/files/83638-poradna-sata-interface-png (ten pavouk je jen BIOS. Kdyz se podivas doma na HDD tak uvidis ze je to na stejny princip jenom koncovka je jina. Jestli se posere HDD na SATA nebo USB 3.x je zcela jedno a vysledek je stejny)
PS : Ten tvuj prispevek niz jsem cetl az ted, mas pravdu ;-) Ano, na kvalitu ramecku davat pozor. IMHO je podstatne vysi % toho ze se posere ramecek jak eHDD (kdyz zustaneme nohama na zemi a zustaneme na cenové dostupnosti). Cim min tam toho je, mensi sance ze se neco posere (jeden z duvodu, proc vyrobci prestali osazovat SATA disky do externich = coz nebylo nic jiného jako uvedeny princip "krabicka + SATA HDD" . Dnes se osazuje primo USB 3.x).

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny