Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem NTB neide zapnúť po zmene v BIOSe

NTB Asus X555LN-XO162D
Windows 10 pro

Skúsim to zhrnúť aké úpravy som robil atď. Rozobral som prvýkrát ntb, postupoval som presne podľa návodu, menil som teplovodivu pastu a nakoniec som odstránil CDDVD mechaniku a na to miesto vložil SSD disk do rámika. Všetko som robil maximálne opatrne takže pochybujem že som spravil hw poškodenie. Mal som MB dokonca na kartóne tak ako sa to odporúča koli statickej elektrine.

Po zapnutí všetko išlo dobre, nainštaloval som aomei program na prácu s diskami. Zmensoval som disk C aby som kapacitu pridal na disk D, kapacita Cčka ostala pod 200gb takže som potom mohol zapnúť "migrate os to ssd"
Priamo vo Windowse mi to spravilo nový systémový disk E, potom to tak žiadalo reštart. Po reštarte sa mi ale nenacital Windows ale okno aomei ktoré bolo normálne Graficky spracovane ale bolo to proste mimo Windowsu. V tom programe som ešte raz opakoval proces a vytvorilo to systémový disk F. Nacitalo mi to potom normálne Windows a všetko fungovalo. Nebolo mi jasné ktorý systémový disk vlastne pracuje. Tak som sa rozhodol že v biose navolim boot z CDDVD nakoľko na tomto mieste bol teraz SSD disk s OS po procese "migrate os to ssd". Dal som túto voľbu na prvé miesto a hdd na druhé miesto. Dal som uložiť a opustiť bios. Prebehol reštart ale na obrazovke od momentu opustenia biosu už nič nenabehlo, ventilátor pracoval, hdd taktiež a kontrolky ntb vpredu normálne svietia ako vždy. Nič sa nedialo tak som stlačil dlho power button a ntb sa vypol. Skúšal som zapnúť a po štarte stláčať ESC potom po ďalšom pokuse F2 a nakoniec F9(recovery mode). Všetko bez úspechu.

Následne som robil hw úpravy, štart len s ssd, len s hdd, bez diskov, opačne zapojenie diskov(hdd v mieste mechaniky).

Na noc som vybral batériu aby MB nemal zdroj energie. bios sa ale nezresetoval a je stále v tom začarovanom kruhu, podla mna nevie čo spustiť a reset je jediná možnosť. Batériu typu cr2032 tento ntb asi neobsahuje, nenašiel som ju.

Teraz je ntb v hw rozložení ako pred upgadom SSDcka v ramiku:
https://i.imgur.com/3ifwTstr.jpg

Stále ale ntb nevie čo ma robiť po štarte :(

Ešte spomeniem jednu vec ktorá si myslím môžu byť podstatná. Celý horný kryt s klávesnicou mam len zapojenu do MB ale nieje napevno spojená s telom ntb, neviem či to ma vplyv. Je predsa zapojená káblom a či je aj presne tak ako má byť normálne keď je ntb poskladaný by nemalo byť podstatne. Inak je všetko zapojené ako ma byt, dokonca aj skrutky do jednej presne ako ma byť

Ďalšie fotky ešte z doby kedy som robil tie hw zmeny(pred tým ako bol ntb nefunkčný)
https://uloz.to/!5mHZzDilm01v/ntb-rar
Su tam fotky pred aj po upgrade. Tam kde je prach je pred a tam kde je čisto je po :)

Mojim cieľom je dostať OS na SSD a je mi jedno či bude v pozícii mechaniky alebo tam kde je defaultne HDD. Priorita je ale teraz dostať sa do biosu...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny