Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Prodloužení rozvedeného ethernet kabelu

Hezký večer,

rád bych se poradil. Ve studentském domě, kde bydlím, je rozvedený kabelový internet z "ústředního boxu" do několika WiFi routerů a pak do každého pokoje/bytu - tam je zakončen LAN zásuvkou, kam si každý může strčit svůj Ethernet kabel. Byt, ve kterém bydlím já, prošel změnou a rozdělil se na dva jednotlivé byty, přičemž je tedy teď potřeba rozvést internet do nově vzniklého bytu. S tím se trochu počítalo již v době, kdy se internet rozváděl a tak v mém pokoji se nachází zástrčky na Ethernet dvě. Má otázka tedy je, jak co nejsnadněji dostat internet do druhého pokoje. Co se týče "stavebního" hlediska, tak rozvést kabel není problém, ale nemám moc jasno v tom, jak toho docílit. Blíže situaci snad pomohou přiblížit přiložené fotografie a mnou uvažované scénáře. V obou scénářích uvažuji, že LAN zástrčku z mého pokoje odmontuji a namontuji do pokoje vedlejšího, zůstává mi však v ruce kabel nedostatečné délky a bez zakončení. Hledám nejlepší řešení, které nebude trvat věčnost, nebude složité a technicky bude funkční a spolehlivé.

Možnosti, které mně napadly:

1) Odpojit starý kabel z "ústředního boxu" a nahradit ho novým. Nevím však, jak se takový kabel připojuje do onoho boxu a jaké má zakončení, tedy jaký kabel koupit. Navíc to vypadá, že tam není moc místa. Odříznout všechny od internetu je možné, bude-li třeba.
2) Sehnat nějaký komponent, který mi umožní starý nedostatečně dlouhý kabel spojit s novým kabelem, který koupím. Existuje takový komponent?

Nic dalšího mě nenapadá, se zastrkáním drátů do LAN zásuvky si poradit zvládnu (snad).

Jsem vděčný za všechny rady, tipy.
Děkuji.

img-3170.jpg - Zakončení starého, krátkého kabelu
img-3172.jpg - "Ústřední box" zavřený
img-3173.jpg - "Ústřední box" otevřený, pohled na oblast, kam se zapojují ethernetové kabely

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny