Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HDD připojený místo DVD mechaniky nefunguje správně

Zdravím, mám notebook Lenovo G580 (model 20150) a místo původního HDD jsem si připojila nový SSD. Na původní HDD jsem si pořídila rámeček, abych ho připojila místo DVD mechaniky. Na HDD mám pouze data, v počítači se mi zobrazí, při použití programu Lenovo Solution Center mi to neukazuje žádný problém, přesto ale nefunguje správně.

Co se děje:
- při procházení složek je vše zpomalené
- obrázky se mi otevřou, ale trvá to dlouho
- hudbu v přehrávači spustím, někdy jede ok, někdy se během přehrávání sem tam sekne
- při spuštění videa se seká každou vteřinou, je naprosto nekoukatelné
- při stahování z torrentů to chvíli stahuje, pak naskočí chyba "The request could not be performed because of an I/O device error." (ale při stahování z uložto.cz je vše ok)

Nejedná se o vadný disk, když ho vyměním za jiný kus, chová se úplně stejně, pokud ale oba připojím externě přes USB, všechno jede bezproblémově. DVD mechaniku jsem téměř nepoužívala, než jsem ji ale vytáhla, fungovala.
Rámeček, co jsem si pořídila, je za pár korun z ebaye, mohla by být chyba tam? Zároveň ho nemám přišroubovaný napevno uvnitř, můžu ho pořád vytáhnout bokem, protože mi nepasovaly přiložené šroubky - může to být špatným propojením? Sedí to tam ale pevně a nezdá se mi, že by to šlo zasunout ještě víc. Nebo je problém přímo uvnitř? Co by se s tím dalo dělat?
Díky za jakoukoli radu.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
U mechanik je u některých modelů pomalejší sběrnice. poslední
forestek 28.10.2018 12:54
forestek

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru