Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem iPhone SE nebo iPhone 7 anebo Sony XZ2 Compact?

Stále více a více zjišťuji, že telefon používám jenom telefonování, navigaci, sdílení Internetu a sledování počasí na widgetu. Asi bych dost využíval i foťák na momentky, ale stávající Xiaomi Redmi 2E moc kvalitní fotky nedělá a záložní Redmi 4x, který čeká, až dodělá Redmi 2E, taky není žádný fotomobil. Současné lopaty nechci a investovat do mobilu víc než je min. mzda také ne, ale uvažuji, že by možná stálo pořídit si některý z mobilů uvedených v titulku a mít malý a praktický mobil na volání se slušným fotoaparátem. Nevím ale, který z nich fotí lépe a který je praktičtější:

iPhone SE - malý, rychlý, levný, ovládatelný jednou rukou, prý celkem kvalitní foťák, není Duál
iPhone 7 - větší, méně ovládatelný jednou rukou, dost drahý, kvalitní foťák, není Duál
Sony XZ2 Compact - větší, ale také s největším displejem, Android, Duál, prý celkem kvalitní foťák

Pro Sony XZ2 Compact mluví to, že na Android jsem zvyklý a Počasí XL ve widgetu mi velmi vyhovuje, používám 2 SIM - často pracovní a velmi málo privátní, větší displej se taký hodí, pokud nenese sebou velké zvýšení rozměrů, ale oproti iPhonu SE stojí o dost víc a prý foťák nic moc, spíše lepší průměr.

iPhone SE je malý, akorát do ruky, ale podle některých je foťák velmi slušný, podle jiných zase nic moc. iOS moc nemusím, preferuji Android, ale doma máme také iPad a zas tak hrozné to není, ovšem na telefonu to může být jiné.

iPhone 7 asi fotí z výše uvedených mobilů nejlépe, ale tím jeho výhody končí, je dost drahý a velký, ale asi ne větší jak Sony, ovšem má menší displej a nemá Duál, takže by musel fotit o hodně lépe než zbývající 2 adepti nebo ještě více klesnou v ceně.

Je tu někdo, kdo má zkušenosti s výše uvedenými telefony a může případně popsat další jejích výhody a nevýhody, ale hlavně porovnat kvalitu jejích fotografických výstupů v praxi?

Předmět Autor Datum
Kdybych strávil iOS, koupil bych iP SE. Fotky z iP6 znám (jsou skvělé), SE by měl být stejný.
dsa 29.10.2018 08:49
dsa
Takže nakonec to vyhrál iPhone SE v vesmírné šedi a jsem zatím nadšený, hlavně z jeho plnohodnotné o… poslední
jege 04.11.2018 13:09
jege

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru