Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s načtením webových stránek mimo první

Problém bude skor u teba, ale ked si spomenul Nevernet...par dni stara príhoda. Bol som zavolany k zakaznikovi na dom, vraj nejde net, asi 40km daleko. Po kratkej diagnostike som vyhodil jeden router, dal MT, druhému vypol dhcp a net šiel.Chcel son odísť, ale zakaznik zrazu reklamuje vraj nejdu kamery zvonku. Ok, do starej brány som nemal prístup, takze zavoláme ISP. Nevernet. Zdvihla zenska...no do...zase nic nebude, ale...wau vedela co chcem, videla novu bránu a povedala, ze to o chvíľu pôjde. Wau. A ono to o 5min slo.Wau. Zena nastavila nat 1:1...bravo.
Odchadzame...zrazu zakaznik kričí nejde net. Kamery idú, ale net nie. Volám ISP, zase zenska, ze sa na pozrie.
Snažím sa pomôcť, zisťujem, ze ak znením ip na bráne ide net, ale nejdú kamery (co je pochopiteľné). Tracert ukazuje, ze packety zahadzuje ap ISP, takze volám opäť. Ženská to uz vzdáva, ozvú sa vraj kolegovia. Ozvali sa, ale napodiv hladaju chybu u mňa na bráne. Marne vysvetľuje, ze chýba ju u nich, pocujem vzadu hlasy, radia sa, ale stále neopustili myšlienku, že musia zmenit maskaradu na brane.
Skratim to...po asi 45 min konecne uznali, ze problem je u nich a odstranili ho. Branu som musel po ich "odborných" zásahoch nastaviť znovu a ked som videl ako skúšali zmenit nastavenie NAT len som gulal očami.
Pointa príbehu je, ze ked dokazali svoju neodbornost, pri takejto relativne jednoduchej veci, nedivil by som sa, keby ti net blbol aj kvoli nim.
Nevernet nevermore.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny