Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Flashnutí MSI PH61A-P35 (B3) - nové CPU

Ahoj všichni,
již asi 4 hodiny se pokouším o flashnutí této desky: PH61A-P35 (B3). Potřebuji tam dostat BIOS ve verzi min. 2.0, protože 1.2 ani 1.7 nepodporuje intel i5 3470, který jsem pořídil místo stávajícího.

Podařilo se mi flashnout na verzi 1.7 pomocí standardního nástroje M-FLASH v BIOSu. Pokud ale stáhnu novější verzi BIOSu ze stránek MSI, v archivu se nenachází soubor, který by stačil nahrát na flashku a pak obyčejně otevřít v BIOSu, ale nachází se tam jen nějaký exáč, který cosi extrahuje na flashku, která ale potom nenabootuje.

Pokusil jsem se použít tedy alternativní způsob pomocí nástroje MSI HQ USB Bootable Tool and BIOS Helper. Jak jsem vyrozuměl, jedná se o polooficiální DOS aplikaci, která připraví flashku na flashování a nahraje jí správně soubory, aby bylo možné ji nabootovat. To opravdu funguje, ale jen pokud mám přímo flashovací soubor, který by měl jít otevřít v tom klasickém M-FLASH v biosu. (Pro příklad: když jsem updatoval z verze 1.2 na verzi 1.7, stačilo dát na flashku jeden soubor, který se jmenoval E7732IMS.170 - normálně ho "aplikace" M-FLASH vidí. Pokud tam dám ale E7732IMS.240 (stažený přímo na doporučení pro mou desku z fóra, který se velmi rozsáhle věnuje té DOS aplikaci) (soubor s verzí BIOSu 2.4), bios ho nevidí. Dos program ale opravdu funguje. Bohužel při pokusu flashnout BIOS dostanu chybu "ROM file ROMID is not compatible with existing BIOS ROMID)

Omlouvám se za takový dotaz. Je to velice vyčerpávající a pochopí to asi jen ten, kdo něco podobného někdy použil. (pokud vůbec) Nejsem žádný začátečník, z důvodu kompatibility jsem už mrak počítačů flashnul. Ostatním deskám většinou stačilo "čuchnout" souboru z flashky a za 5 vteřin bylo hotovo... Tohle je strašný! MSI nikdy více...

(napadlo mě zkusit použít USB 3.0/2.0), jinou flashku, formátovat na FAT/32 různejma programama, zkoušet všechny verze biosu (postupně, 2.0,2.1,2.4...) Prostě nic. Přes 1.7 se nedostanu a nevím proč.

Za jakoukoliv odpověď budu moc vděčný.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny