Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem black screen na jednom ze dvou monitorů

Zdravím , při zapínání PC se spustí oba monitory , ale přihlášení do WIN se objeví jenom na druhém monitoru ...hlavní nejeví známky života ( dioda nesvítí, blackscreen) ....občas pomůže hlavní monitor vypnout ze sítě a po cca 10 minutách ho znovu zapnout. Druhý monitor ale funguje bez problému, akorát jsou na něm vmáčknuté obě plochy, jinak na něm PC funguje normálně , filmy, hry na něm běží normálně )

Setkal jste se někdo s nějakým podobným problémem? Je chyba v PC nebo odchází monitor? Když hlavní monitor naběhne tak funguje bez problémů a dokud počítač nevypnu tak se monitor nevypíná ani nebliká, ale při dalším zapnutí zase nefunguje.

CPU: FX8300
GPU: MSI AMD R9 390 Gaming 8G
RAM: 8 GB
WIN10 64bit

Předem děkuji za rady. :)

Předmět Autor Datum
Druhý monitor ale funguje bez problému, akorát jsou na něm vmáčknuté obě plochy zkus to popsat česk…
lední brtník 01.11.2018 21:46
lední brtník
Tazatel měl asi na mysli, že se mu na funkčním monitoru objeví i plocha monitoru nefunkčního. Takže…
wakar 02.11.2018 09:47
wakar
Vzhledem k tomu, že dva monitory provozuju už od dob windows95 (na windows 95 jsem měl chvíli i tři,… poslední
ml1 02.11.2018 10:23
ml1

Vzhledem k tomu, že dva monitory provozuju už od dob windows95 (na windows 95 jsem měl chvíli i tři, každý pes, jiná ves, dva černobílé, jeden barevný, ale pak jsem potřeboval jeden monitor k jinému počítači, tak zbyly zase dva), setkal jsem se už s lecčíms. Pokud je to fyzicky možné (stejné rozhraní což by u vaší grafiky bylo jedině DVI protože to jediné je tam dvakrát) zkuste monitory zaměnit a pokud to bude dělat naopak, tak je příčina mimo PC.
To že se vám obě plochy natlačily na jednu svědčí o tom, že PC buď monitor nerozeznal, nebo na něj nechce zobrazovat (vidíte monitor ve správci zobrazení?).
Pokud se to projevuje tak, že dioda nesvítí a měla by svítit (opět různé monitory se chovají různě ale většinou nějaká LED svítí i když neni signál a monitor je zapnutý v pohotovostním režimu), pak to značí spíš problémy na straně monitoru. Nemusí to zrovna být smrt monitoru, porouchat se toho může po cestě víc.
Takto náladové chování může být dané odcházejícím zdrojem ("kazítko" v podobě elektrolytických kondenzátorů nebo něčeho jiného už usoudilo, že byste měl nechat vydělat nějakému výrobci monitorů), ale pokud neni externí a je vestavený v monitoru, těžko s tím něco uděláte bez zkušeností s elektrotechnikou tohoto typu.
Hodily by se pro snažší odpověď i typy monitorů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru