Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem black screen na jednom ze dvou monitorů

Vzhledem k tomu, že dva monitory provozuju už od dob windows95 (na windows 95 jsem měl chvíli i tři, každý pes, jiná ves, dva černobílé, jeden barevný, ale pak jsem potřeboval jeden monitor k jinému počítači, tak zbyly zase dva), setkal jsem se už s lecčíms. Pokud je to fyzicky možné (stejné rozhraní což by u vaší grafiky bylo jedině DVI protože to jediné je tam dvakrát) zkuste monitory zaměnit a pokud to bude dělat naopak, tak je příčina mimo PC.
To že se vám obě plochy natlačily na jednu svědčí o tom, že PC buď monitor nerozeznal, nebo na něj nechce zobrazovat (vidíte monitor ve správci zobrazení?).
Pokud se to projevuje tak, že dioda nesvítí a měla by svítit (opět různé monitory se chovají různě ale většinou nějaká LED svítí i když neni signál a monitor je zapnutý v pohotovostním režimu), pak to značí spíš problémy na straně monitoru. Nemusí to zrovna být smrt monitoru, porouchat se toho může po cestě víc.
Takto náladové chování může být dané odcházejícím zdrojem ("kazítko" v podobě elektrolytických kondenzátorů nebo něčeho jiného už usoudilo, že byste měl nechat vydělat nějakému výrobci monitorů), ale pokud neni externí a je vestavený v monitoru, těžko s tím něco uděláte bez zkušeností s elektrotechnikou tohoto typu.
Hodily by se pro snažší odpověď i typy monitorů.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny