Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Sestava s co nejvýšším výpočetním vícevláknovým výkonem pro šachistu

Žiaden z verejne dostupných šachových motorov na trhu nevyužije tento výkon lebo nie je takto vyvinutý. Jeho výpočetný výkon s obsadením RAM-ky je okresaný, limitovaný.

Beztak ELO napríklad Fritza dosahuje hodnôt vysoko nad rámec 99,9% ľudí na celej Zemi;
https://cs.wikipedia.org/wiki/Elo

Grafika je v prípade šachového SW úplne zbytočná, navyše 32(?) ňadier CPU ani s hyperthreadingom či jadrá s RAM-kou chladené tekutým héliom na absolútnu nulu. Na šach ti stačí bežné, kvalitné, rýchle štvorjadro CPU s 8GB RAM s GK z roku výroby 2008.

Rybka, či ešte lepšie motor Fritzu v nastavení na hardcore, lepšie stabilnejšie šlape ako 32bitová architektúra než 64 bit. nainštalovaná x64 OS. No a osadiť 64GB RAM do mašiny len pre šach je číry nezmysel aj v prípade, ak bude hrať simultánne celá šachová klubovňa s Fritzom. Beztak sa tak bude engine šachového SW hrabať v zadku a špárať v nose pri nedostatku inej činnosti, z nudy.

Extra šachový SW bol spolu s HW skoncipovaný, vyvinutý a zložený iba ako pokus, jednorazovo na mieru ušitý, aby sa dokázalo, že porazí ľudskú myseľ.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny