Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Problém s antiviry

Dobrý den, chci nejdříve napsat problém v kostce: Jsem normálně jako vždy připojen k internetu přes domácí WiFi, ale antiviry (Avast free, AVG free) mi hlásí, že nejdou nainstalovat, protože jsem offline a vyžadují připojení k internetu

Nyní problém obsáhleji, podrobněji: pořídil jsem si z Alzy nový notebook HP. Vyhradil jsem si páteční večer na instalaci nezbytných programů a přenášení dat ze starého notebooku. Ovšem zasekl jsem se hned u prvního bodu - instalaci Avastu Free. Normálně jsem připojený k domácí WiFi, internet funguje, stáhnu a spustím instalační soubor. Jenže se objeví nápis "We are sorry but there seems to be a problem connecting to Avast servers! Check your internet connection and run the installer again." Internet přitom normálně funguje. Tak jsem zkusil AVG Free. Stejný problém - "Instalace selhala. Připojte se k internetu ; 0xE0060006: Chcete-li nainstalovat AVG, připojte se k internetu." Zkoušel jsem i zde navrhovaný program AVG Remover, ale bez úspěchu, program detekoval, že nic od AVG v PC není a nikdy nebylo (logické, když je nový).

Zkusil jsem tedy pro otestování nainstalovat antiviry i na starším NTB a stolním PC, které je dokonce na kabelu a ne na WiFi, na kterých antiviry normálně do dneška běžely. Bohužel stejná chyba. Vůbec nechápu, co se stalo, ještě nedávno šlo vše naprosto normálně.

Říkám si, že to tedy asi není chyba na straně notebooků a počítačů, ale možná na straně routeru nebo modemu. Nedávno jsem ho aktualizoval na nejnovější firmware, mohl by snad být důvod zde? Jedná se o Cisco. Ale ostatní programy (Google Chrome, Mozilla apod.) nainstalovat jdou. Není tedy nějaký problém u firewallu sítě nebo něco takového, když se problém vyskytuje jen u antivirů?

Napadla mě i případně možnost zavirování, ale proč všechny PC najednou a proč zbrusu nový kousek?

Opravdu si nevím rady, místo, abych si užíval nový notebook, tak ani nenainstaluji antivir. Snažím se googlit tento problém, ale bohužel nemohu nalézt konstruktivní řešení.

Moc prosím o případnou pomoc a návrhy na řešení. Nejsem IT začátečník, ale ani ne žádný technik. S pozdravem a přáním pěkného pátečního večera

Předmět Autor Datum
Tady řeší něco podobného. Když si od toho programu něco slibuješ, můžeš zkusit offline instalačku. P…
karel 09.11.2018 22:52
karel
Samozřejmě bych měl radši Avast. AVG byl spíše jen pokus a ověření, zda nepůjde jen Avast. Offline i…
notebookář 09.11.2018 23:19
notebookář
Snad tam máš Defender. Nechápu tu potřebu tam cpát něco dalšího.
karel 09.11.2018 23:48
karel
avast a jím koupené avg patří mezi antivirovou spodinu, občas nekompatibilní se samotnými windows. m… poslední
lední brtník 10.11.2018 07:53
lední brtník

Samozřejmě bych měl radši Avast. AVG byl spíše jen pokus a ověření, zda nepůjde jen Avast. Offline instalaci tedy zkusím, nicméně to stejně nevyřeší můj problém, že se najednou stalo něco, proč si antiviry myslí, že jsem offline, i když jsem online...

avast a jím koupené avg patří mezi antivirovou spodinu, občas nekompatibilní se samotnými windows.
máš nějaký normální důvod, proč trváš na instalaci toho svinstva?

užívej si zabudovaný defender - respektive ho nech běžet a úplně zapomeň že tam něco takového je.
výrobci antivirů jen ohlupují veřejnost, jak jsou důležití. je to nesmysl, přitom dnešní primitivní malware ani nedokážou najít.
20 let nemám antivir a ještě jsem ho nepotřeboval.

když máš nezvladatelné nutkání neustále kontrolovat systém, pak se především dívej co stahuješ a co instaluješ.
jednou za měsíc si můžeš spustit nějaký antispyware s logem, třeba adwcleaner.

než být jen obětí bezmocně čekající na výsledky nějakého antiviru, spíš bys měl znát stav svého systému:
- pro kontrolu spouštěcích míst ms autoruns -> záložky: logon (po spuštění), services (služby), scheduled tasks (naplánované úlohy).
- pro kontrolu procesů v paměti process explorer.
- zobrazení aplikací komunikujících s netem ms tcpview.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru