Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Notebook nenajíždí.

NTB pri startu nepipa ? Nezobrazuje chybovou hlasku?
Kdyz zapojis "externi monitor" (nebo TV), vidis ty samé artefakty ? Jestli [ANO], tak :
• Podle popisu, to vypada na poskozené grafické jadro, nebo jeho pamet = vymena celé zakladni desky, "nestabilni ~ napeti CPU/procesoru"
Kam se dostat muzes ? Jestli se dostanes do BIOSu, tak se ho pokus obnovit 'Default' - (zadanim v nabidce, moznostech BIOSu) do kterého se dostanes akcni klavesou F*, ESC, nebo DEL pri stratu / dle znacky a typu Notebooku..

[EVENT LOG]
• Myslis, ze by jsi dokazal nahlednou v pripade ze se dostanes do Windows do spravce udalosti, jestli nastali nejaké vyznamné zmeny, ci zda-li obsahuje nekteré upozorneni ?
# V pripade, ze mas problém nastaveni najit, nebo spustit, muzes si nechat udalosti (zpravy) nechat vypsat (treba poslednich 30 by melo stacit) pomoci prikazu pres PowerShell :

 Get-Eventlog -LogName System -Newest 30 | Select-Object Index, CategoryNumber, Source, Message 

• V pripade, ze kvuli artefaktum na obrazovce bude vypis necitelny, tak ho muzes ulozit do textového souboru a ten pak vloz sem do tvého dotazu.
Vysledek nasledujicim prikazem ulozis na do korenového adresare tvého disku [C:\] a bude se jmenovat "vypis_udalosti.txt" :

Get-Eventlog -LogName System -Newest 30 | Select-Object Index, CategoryNumber, Source, Message | Out-file c:\vypis_udalosti.txt

[83976-vypis-poslednich-30-udalosti-png]

[Hardwérova kontrola, memory test]
TiP ~ :i: Pouzij, vytvor nejakou LIVE verzi [HirensBootCD] k diagnostice GPU, HW casti.
Na stahnuti : https://www.hirensbootcd.org/download/..
# Uvedena moznost ti umozni, nabootovat z instalacniho méda (USB, CD) a spustit naradi na opravu, diagnostiku jako MemTest, GPU nebo kontrolu Hard Disku tvého notebooku aniz by jsi pouzil predinstalovany Windows. Cim vyloucis chybné nastaveni, ovladace nainstalovaného operacniho systému..

• Ukazka testu operacni pameti [RAM]
Video cislo 1 → https://youtu.be/bPILKbk5yG0?t=182 → "Testing_Tools"

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny