Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Linux Mint/Ubuntu instalace vybrané verze programu

Zdravím,

mám takový problém, mám instalovaný Linux Mint 19 a Ubuntu 18.04 LTS (Linux Mint 19 vychází z Ubuntu 18.04 LTS, takže když vyřeším problém na jednom, vyřeším tím problém na obou dvou :-) ) a potřebuji (fakt není vůbec důležité proč, prostě z vážných důvodů fakt potřebuji; kompatibilita, podpora funkcí, vývoj, rychlost, kvalita, ...) od některých aplikací nainstalovat verze starší než obsažené v systému nebo než nabízené jako výchozí nejnovější.

Problém ale je, že ani v Synapticu při volbě "Vynutit verzi" ani v Terminálu přes apt-get při syntaxi kde přímo zadávám konkrétní verzi, nikde mi není nabídnuta odpovídající mnou potřebná verze, u některých aplikací které mají desítky verzí jen za posledních 5 let jsou mi často nabídnuty jen 2 poslední mi nevyhovující verze a při ručním zadání konkrétní verze v apt-get mi to vyhodí chybu, že verze neexistuje, nebo nebyla nalezena. Přitom v té těsně předchozí verzi obou systémů, Linux Mint i Ubuntu, jsou sice nabídnuty taky třeba jen 3 nebo 5 verzí, ale jsou tam i starší verze včetně těch, které potřebuji.

Prosím Vás, jak můžu instalovat i jiné než aktuálně nabídnuté verze různých aplikací nebo rozšířit množství nabízených verzí různých aplikací? Nechci používat starší systém jen kvůli tomu, že nabízí více lepších verzí softwaru.

Děkuji.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pokud bych chtěl i u jiných aplikací než Firefox instalovat jiné než nabízené verze appky v mojí nej… poslední
Luboš123456 18.11.2018 15:53
Luboš123456

Pokud bych chtěl i u jiných aplikací než Firefox instalovat jiné než nabízené verze appky v mojí nejnovější verzi systému (u některých to prostě nutně potřebuji), můžu přidat zdroje pro starší verzi mého systému (např. Nastavení > Zdroje softwaru > záložka Ostatní software > tlačítko Přidat... > vložím korektní "APT řádek" pro starší verzi mého distra ve které byly ještě nabízeny starší verze aplikací)? Bude to fungovat? Nebo je třeba udělat ještě něco navíc?

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru