Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Nový počítač s AMD (Ryzen?) 8/16, 32G RAM, SSD 128G+, HDD 1T+, GK 2560x1440

Že SSD má omezený počet zápisů vím (ono i ten HDD, jen ten limit je tam značně výš).

Na SSD se mi vejdou dva systémy, které budu nejčastěji intenzivně používat, samozřejmě se podívám, pokud větší SSD nebude neúměrně dražší, tak koupím větší (ale máš pravdu, asi chci spíš SSD 256GB a na něm 3 velké a 2 malé systémy a ten HDD bude spíš skladiště toho, co nepotřebuju aktuálně, ale bude se mi hodit zase za rok, no a samozřejmě skladiště pomalých dat typu filmy, dokumentace a tak, co se moc nemění a ani pár sekund navíc při otevírání by nehralo žádnou roli ).

Stejně tak méně používané/vytížené systémy můžu klidně spouštět z HDD (např. tam určitě budu mít nějaký obecný, kde si klidně filmy pustím taky, to žádný výkon nepotřebuje a bez připojení k netu to bude bezpečné i v 10 let staré verzi, ostatně pro staré gamesy asi nechám jeden systém odladěný jen pro jejich potřeby a nebudu řešit, jestli nějaká aktualizace mi nerozhodí něco ve hře z roku 1980).

Ten SSD budu používat jednak pro velké a častá překlady (protože rychlost), jednak pro některé pracovní situace, jinak většina konfigurací spíš bude "odpočívat", s tím, že je jednou přeložím rychle na SSD a pokud nebudu dělat velké změny, tak klidně můžou být i na tom HDD a na SSD mít jen bootloader, který se po startu stejně odpojí.

Ale prostě mám období, kdy intenzivně na něčem pracuju (třeba půl roku) a sem-tam si odskočím jinam - pak se mi vyplatí mít aktuální systém superrychlý a alternativní pomalé. Za půl roku to třeba přehodím, stačí pak upravit po jednom řádku ve dvou souborech a systém může být na jiném disku.

---

Tady mi jde o ten multithread výkon, herní výkon mi utáhne cokoli, to je jen doplněk (a případně 2GB na hry pod jiným uživatelem/5GB pokud by měly být jako samostatný systém, pokud bych je chtěl na tom SSD).

Čili cílím na výkonný multithread kompilátor, gamesky jsou jen collateral, ty výkon moc nepotřebujou.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny