Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Místo restartu se počítač vypne...

Když jsem se snažil najít řešení na google, tak vidím, že lidé řeší většinou obrácené problémy...tj. že místo vypnutí se počítač restartuje. Mě to bohužel dělá přesně obráceně ::) Tedy když dám v počítači přes tlačítko Start - restartovat, tak se mi počítač pouze vypne a já ho musím opět zapínat mechanickým puntíkem. Mám Windows 10. Pokud mi někdo poradí co s tím, budu samozřejmě rád...Díky

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mám Windows verzi 1809, sa máš. problém vidím v tej skutočnosti, že si Inovoval "prešrotovaním" W7… poslední
Nuda 30.11.2018 19:27
Nuda

Mám Windows verzi 1809, sa máš.

problém vidím v tej skutočnosti, že si Inovoval "prešrotovaním" W7 na W10 priamo z gr.prostredia so zachovaním SW a osobných nastavení.

Ono to pekne fungovalo bez problémov po 1809. Niektorý starší HW začal robiť problémy, "ako u debilov na dvore". Bola nutná čistá inštalácia z ISO - Dispart.exe - clean.

Na niektorých mašinách som vec s odretými ušami vyriešil cestou sysprep.exe, (súčasť Windows).

sysprep.exe - Prejsť do systémového auditu - Reštart. Naskočí ti novo vytvorený čistý Administrators po reštarte s plnými právami, pričom budeš sa musieť ohlásiť späť na svojho užívateľa, aby si sa vrátil na svoju plochu s ikonkami.

Sysprep.exe jakš-takš odstáni SID pričom je možné začať s čistým štítom, ako pri virtuálke. Tento ošemetný spôsob pre lamy bez základných znalostí s prácou Windows, neodporúčam.

Radšej si stiahni ISO W10, z ktorého vyrob bútovaciu flešku, pričom ideš s čistým štítom. Len si zálohuj dáta na systémovom oddiele.

Windows 10 je úžasný OS, len sa priznám, rokmi nestačím sledovať jeho prudký vývoj.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru