Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Dostane se policie k mým datům?

Z důvodu podezření ze spáchání tr. činu mi byl policií zabaven mobilní telefon a stolní počítač. Žádná data, která by mohla mít s tímto podezřením cokoliv společného, sice v telefonu, ani počítači nemám, ale mám tam spoustu soukromých fotek, které nechci, aby kdokoliv jiný viděl. Vlastním telefon Galaxy S8, jenž má šifrovanou interní paměť. Fotografie se ukládají na SD kartu, kterou jsem si také z nastavení telefonu zašifroval. Telefon je chráněn šestimístým pinem + biometrickými údaji. Přes program Resilio Sync jsem si pravidelně zálohoval kompletní obsah telefonu na PC do šifrovaného kontejneru VeraCrypt (AES, SHA-512, heslo cca 20 znaků) - při každém spuštění PC jsem ručně zadával heslo.
PIN k telefonu jsem policii odmítnul sdělit. Myslíte si, že existuje nějaká šance, že se k datům (hlavně na SD kartě, nebo popř. v zálohách) může policie dostat? Předem napíšu, že se nejedná o podezření z nějakého závažného tr. činu, takže se prosím zdržte sci-fi teorií, jak by to šlo ve stylu nedávného případu teroristy v USA, kdy FBI vynaložila na odemčení telefonu miliony USD. Zdržte se také prosím rad, abych vymazal telefon na dálku. Nechci se dopustit kvůli fotkám nějakého maření vyšetřování.
Děkuji za zamyšlení a odpovědi.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
- Policie ho necha odemknou soudnim prikazem (coz neni zrovna zadarmo, neni to hned) pres operatora,… poslední
XoXoChanel 30.11.2018 18:11
XoXoChanel

- Policie ho necha odemknou soudnim prikazem (coz neni zrovna zadarmo, neni to hned) pres operatora, tusim pres PUK, nejsem si jisty.
*Navic pro samotny vypis hovoru, odeslanych SMS etc nepotrebuje PIN. Tak jako k informacim pozici relé anten kde jsi byl pri hovoru, nebo odeslani SMS jim muze zdelit poskytovatel, mozna zalezi na vaznosti trestného cinu..

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru