Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Názor na herní sestavu

Ještě bych uvážil jestli jít do grafiky z řady 2000.
2000 má kromě grafického jádra ještě jádro pro RayTracing (např. "lepší" odrazy efektů, voda, oheň, na povrchu předmětů). Je to první grafika na světě co umí RT v reálném čase (jinak se to renderovalo na procesoru minuty na jeden snímek) takže pro lidi co pracují ve 3D studio Max atd.. pro ty je to super, mají náhled hned a nemusí čekat. Ovšem pro hráče je použítí dost diskutabilní. Zatím to používá jen jen Battlefield 5, (vyjdou další hry, jako tomb raider,..) ale používá se to jen na některé efekty, bez kterých to reálu nevypadá o moc jinak. I když je ten RT v reálném čase, pořád je ten výkon dost malý aby se to dalo použít na celou hru (to by pak vypadala mnohem lépe), takže se ve hře použije např. jen na odrazy ve vodě.

Spíš bych doporučil řadu 1000, třeba GTX 1080. Ta má výkonu v podstatě skoro stejně jako RTX 2080, jen nemá ten RayTracing, jinak na fps je to skoro stejné. (v některé hře má víc snímků jedna, v jiné hře ta druhá)

Takže osobně bych šel spíš do GTX 1080, celý příští rok si tam zahraješ všechno na ultra detaily s 60+ fps.

Jestli pak přijde RTX řady 3000 a bude tam výkonově velký pokrok, nebo AMD vydá nějaký high-end, který slibují, tak můžeš jednoduše upgradnout.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny