Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Linux?

Ahoj!

Kdyz uz se tu bavim o linuxu, tak jen abch to ujasnil.

Rozchodim linux na vsem? Neni tam nejaký problém s kompatibilitou? Co se tyce hardwaru. Zakladni deska, grafika, procesor, pamet?

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
no nastesti silenci co u nas ve firme prosazovali hromadny prechod na Mandrivu uz jsou pryc. Tehdy j…
djdave 17.07.2008 22:29
djdave
je fakt, že do firem, které používají laciný hardware a ještě stylem "jako dříví v lese" (nekonziste…
touchwood 18.07.2008 06:59
touchwood
jj, s tim naprosto souhlasim ----------- jinak ale myslim, ze prave diky distram jako Fedora, Ubun…
Redmarx N 18.07.2008 08:24
Redmarx N
viz WinXP a SATA disky Ano, ale WinXP jsou systém z roku 2001, porovnejte to tedy s linuxem ze stej…
Dale Cooper 18.07.2008 09:08
Dale Cooper
No jak se to vezme. Linuxi dost casto updatujou verze po pul roce, Windowsy na misto toho vydavaj S…
Redmarx N 18.07.2008 09:55
Redmarx N
To ano, ale nainstalovat to jde... V porovnání s jinými úkony které jsou na linuxu třeba je nějaká d…
Dale Cooper 18.07.2008 10:08
Dale Cooper
Myslim, ze kdo zvladne instalaci Win zvladne i instalaci desktop Linuxu. U linuxu uz jsou bezne prog…
Redmarx N 18.07.2008 12:48
Redmarx N
Tak u mňa je to opačne. Mandrivu som inštaloval asi 3-krát, 2-krát Fedoru a Ubuntu dokopy aj viac ak…
gorgeous007 18.07.2008 13:13
gorgeous007
A pouzivas taky ty distra :?: Nebo jenom instalujes. :-D Me jenom zajima, kdyz si je vsechny zkous…
Redmarx N 18.07.2008 14:17
Redmarx N
No, ako sa to vezme... :-D Primárne používam WinXP a stále popri ňom skúšam nejaké nové distribúcie,… poslední
gorgeous007 18.07.2008 16:21
gorgeous007

no nastesti silenci co u nas ve firme prosazovali hromadny prechod na Mandrivu uz jsou pryc. Tehdy jsem shanel ovladace a software na scaner Canon a nepochodil jsem ... Pred x lety se neco rikalo o vzestupu linuxu ale myslim ze je to porad stejne, linux jen pro odborniky a jen spise do serverovych reseni. I kdyz nas windows terminal server jede dva roky jako tank ... klep klep klep na drevo :)

je fakt, že do firem, které používají laciný hardware a ještě stylem "jako dříví v lese" (nekonzistence v nákupech HW i SW, všichni admini) se linux na desktopy moc nasazovat nedá. Jenže to není problém linuxu, ale bordelu v IT oddělení. ;-)

jj, s tim naprosto souhlasim

-----------

jinak ale myslim, ze prave diky distram jako Fedora, Ubuntu nebo Suse muze linux pouzivat uplne kazdy a funguje temer na vsem.
(nikdo taky nerika, ze by se mela treba Fedora pouzivat na serverech, od toho je Redhat Enterprise Linux - myslim to jako misto Fedory - jinak jasne ze Debian nebo Gentoo)

-----------

Windows taky nejede na vsem, viz WinXP a SATA disky, kolikrat mi volali znami, ze si chteli sami nainstalovat Windows a ze to nejde a nakonec sam jsem mel s tim problem, kdyz k desce nepribalili disketu. :-D

Myslim, ze kdo zvladne instalaci Win zvladne i instalaci desktop Linuxu. U linuxu uz jsou bezne programy obsazeny, takze pak uz netaha nic. ;-)

S jedinou veci je problem a to je instalace 3D ovladace graficke karty, ikdyz se situace zlepsuje, tak porad je velka pravdepodobnost, ze to bezny uzivatel nezvladne. :-/

No, ako sa to vezme... :-D Primárne používam WinXP a stále popri ňom skúšam nejaké nové distribúcie, no so žiadnou som ešte nebol úplne spokojný - všade niečo blblo a tak... :-|

Mandriva má oproti iným vždy o niečo starší kernel, takže tam stále niečo nejde. Inak mne to Ubuntu riadne blblo už od prvej chvíle. V zavádzači (finálnej verzie 8.04) bolo nesprávne poradie tých príkazov, tak som to musel zmeniť, inak sa mi samotné Ubuntu ani nespustilo. Mohlo to byť síce len u mňa (teda podľa mňa aj bolo), lebo mám zvláštne rozloženie diskov (200GB pre Win, 500GB tiež pre Win, 40GB pre Linux - žiadne partície, čo je Linuxoch neobvyklé), ale aj tak na to mohli tí ľudia, ktorí to robia prísť. :-/ A ešte keď odinštalujem niektoré základné programy, ktoré sú mi na nič, tak mi po reštarte nenabehne plocha (vidno len pozadie). Proste v tomto smere hrôza. Ale normálne fungujúce Ubuntu je podľa mňa na ovládanie veľmi jednoduchá a vzhľadom príjemná distribúcia. Hlavne to oranžové Gnome je super. ;-)

Fedoru som skúšal ešte vo verzii 7. Vtedy sa mi zdala celkom dobrá a aj ten systém RMP balíčkov bol v pohode. Len ten vzhľad Gnome ma veľmi neočaril. A dnešné KDE4 - no hrôza! :-? Ja asi začnem používať Gentoo s Xfce. :puff:

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru