Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Snížený násobič CPU v Notebooku - asi SpeedStep

Konfigurace: XP PRO SP3
Notebook ACER TravelMate 634LC, Mobile Intel Pentium 4 1.8 Ghz, 1024 RAM, 30 GB HDD.

Zdravím, po přeinstalaci mám snížený násobič. V Biosu není možno nic nastavit ohledně CPU. Je tam akorát možnost "Speedstep : Disabled". Na wikipedii jsem nažel odkaz ohledně této technologii.
SpeedStep

Citace: "V2.2 is adapted for Pentium 4-Mobile processors. With this, a 1.8 GHz Pentium 4-M consuming about 30 watts can lower its frequency to 1.2 GHz, thus reducing power consumption to about 20 watts." - Toto je asi můj případ.
Jsem napájen ze sítě.
Bohužel nevím jak to mám dát do kupy. Výdrž baterky nezáleží.

http://img225.imageshack.us/img225/9263/speedstepqh 3.jpg
Mockrát děkuji

EDIT: Zátěž procesoru nepomůže

Předmět Autor Datum
Za prve skus si to pozriet pri zatazi CPU (daj si zozipovat nejaky velky subor alebo adresar a spust…
MM.. 17.07.2008 18:28
MM..
Tak dík moc, v biosu jsem nastavil: "Maximum Perfomance". Ted už to přepíná při zátěži násobič na 18… poslední
Pc-info 17.07.2008 19:31
Pc-info

Za prve skus si to pozriet pri zatazi CPU (daj si zozipovat nejaky velky subor alebo adresar a spust sucasne everest a pozri si frekvenciu). Ak sa to zvysi na 1.8GHz tak nemas ziaden problem.

V BIOSe nastav ten speedstep na DISABLED alebo naopak ak ho mas teraz na Disabled tak nastav Enabled a musis to riesit vo Win.
Stiahni si utilitku zo stranok vyrobcu (www.acer.com) pre ten tvoj notebook a nastav si to v nej (ikonka vpravo dole), vid navod k notebooku.
Ak nemas utilitku tak da sa to prestavit aj vo WinXP v ovl.paneloch - sprava napajania a energie - profil nastav na "domaci PC" ci co to tam je moznost uplne navrchu. Potom by to malo ist stale na maximum. Je mozne ze musi byt v BIOSe speedstep na enabled aby to vobec nastavilo maximalnu frekvenciu.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru