Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Herní sluchátka do 1000 Kč

Dobrý den. Kamarádka chce pro 12letého vnuka koupit herní sluchátka do 1000 Kč. Můžete mi poradit v této cenové relaci to nejlepší? Našel jsem tyto A4tech Bloody G501 nejsem hráč a herní sluchátka nepoužívám, nedokážu posoudit. Děkuji za návrhy.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Pravdepodobne budou ok. U hernich sluchatek jsou dulezite dve veci: 1. aby perfektne sedly na hlavu…
RedMaX 12.12.2018 23:33
RedMaX
Jestli to ma 7.1 zvuk nebo obycejne stereo je uplne jedno. - S touto casti si dovolim nesouhlasit.…
COh 12.12.2018 23:47
COh
Nemohu s tim absolutne souhlasit, kdysi jsem vyzkousel nekolikero 5.1 a nikdy jsem zadny rozdil nesl…
RedMaX 13.12.2018 05:30
RedMaX
Taky nevidím k hraní 5.1 nebo 7.1 jako potřebnou věc. Třeba na příběhové hry to může být dobré když…
Poloch 13.12.2018 13:52
Poloch
Ono u tech FPS her, kdyz je vybuch ze strany a zvuk k tomu jde skutecne ze strany nebo treba za tebo…
RedMaX 13.12.2018 19:32
RedMaX
Mě třeba na CSGO a pubg stačí klasické stereo a i tak dokážu určit odkud kdo jde. Ale je to taky o z… poslední
Poloch 17.12.2018 14:40
Poloch

Pravdepodobne budou ok.

U hernich sluchatek jsou dulezite dve veci:
1. aby perfektne sedly na hlavu a netlacily, pricemz to je individualni, kazdy mame hlavu jinou. Je opravdu blbe, kdyz dava hrac nejakou treba dvou-tri hodinovou multiplayerovou parbu a uz po hodine ho tlaci usi tak, ze sluchatka musi dolu.
2. aby mely kvalitni konstrukci a za pul roku se diky castemu nasazovani a sundvani z hlavy nezlomily.

Samozrejme uplne nejdulezitejsi je kvalitni zvuk, respektive v pripade her spis, aby zvuk nebyl nekvalitni, ale vyslovenych smejdu zase tak moc neni. Urcite ale precist recenze.

Jestli to ma 7.1 zvuk nebo obycejne stereo je uplne jedno. Ono kvalitni stereo sluchatka kolikrat vykresli zvuk smerem k prostoru lepe nez ty multikanalova.

Jinak na hry mam:

https://www.czc.cz/zalman-zm-hps300/164484/produkt

Nekdo nad tim muze opovrhovat nos, ale sluchatka jsou pohodlna a konstrukce prekvapive pevna. Na hry lepsi zvuk netreba, hudba se v tom samozrejme poslouchat moc neda, ale to neni jejich ucelem, na to mam jine.

Jestli to ma 7.1 zvuk nebo obycejne stereo je uplne jedno.

- S touto casti si dovolim nesouhlasit. Jedny herni sluchatka co momentalne pouzivam "Kave [5.1]" (takovy prumer) se ze "stereo" nedaji IMHO porovnat. (tim netvrdim a nerikam ze stereo jsou nepouzitelné nebo spatné. Kdybych mel na vyber mezi kvalitni stereo a shitky [5.1] sluchatky, vemu urcite stereo).
- Kuprikladu u hororovych her které hraju, tak slysim kroky a ostatni zvuky opravdu za sebou. Nebo kdyz okolo tebe neco krouzi, proleti, celkove [5.1] zvuk je v nekterych kompatibilnich hrach opravdu zajimavy -- coz stereo moc neumi . [5.1] maji v tzv muslich ty reproduktory x3 na kazdou stranu/ucho, tim jde zvuk slyset i v zadu, jelikoz se nachazi opravdu za uchem, zepredu i zboku. Kdyz se podivas dovntir tak to vypada jako by v nich byla nainstalovana "Mini 5.1" repro sestava :-).
* Ale souhasim a nejsem moc zastance [7.1]. I kdyz urcite existuji i velmi kvalitni, o proti [5.1] v otazce prostorového zvuku jsem nejak rozdil nepostrehl,- a nemuzu se zbavit pocitu ze 7.1 je to spis takové komercialni lakadlo jak opravdu neco prinosného.

Nemohu s tim absolutne souhlasit, kdysi jsem vyzkousel nekolikero 5.1 a nikdy jsem zadny rozdil neslysel. Fyzika neda a na nekolika centimetrech v uchu prostorovy vjem nevytvoris. Tim nechci rict, ze by se tazatel nemel divat po 5.1 nebo 7.1 sluchatkach, ale neni to dulezity parametr pro rozhodovani. Pokud by mi slo o prostorovy vjem, ktery je kolikrat ve hrach zajimavy, tak je potreba se orientovat smerem ke kvalitnim stolnim reproduktorum, ale tazateli jde asi o sluchatka mozna z duvodu odruseni od okoli. Sam to mam podobne a hraju casto na sluchatkach, ale kdyz mohu radeji si hru hodim na 5.1 repro, ve kterem je zazitek umocnen tim prostorovym vjemem, to samozrejme ano.

Zalezi hlavne na tom, jestli jde jen ciste o hry (herni zvuky) nebo i o hudbu, pak by to bylo uplne o necem jinem, ale u hudebnich sluchatek je tisicovka znacne omezeny rozpocet.

Taky nevidím k hraní 5.1 nebo 7.1 jako potřebnou věc. Třeba na příběhové hry to může být dobré když se chcete ponořit do děje. Tam bych pochopil i hraní na bedny, ale pokud hrajete fps, tak stačí obyčejné stereo. Můj bratr má bml phalanx. Samozřejmě se to nedá srovnávat s hypex za 2,5 co mám já, ale i tak to na hraní stačí. A pro dvanactiletého by to mělo stačit určitě. Za pár let si klidně může koupit něco lepšího, ale teď to stačí.

Ono u tech FPS her, kdyz je vybuch ze strany a zvuk k tomu jde skutecne ze strany nebo treba za tebou, tak je to dobry. Neni to samozrejme nic nutnyho bez ceho by se hrac neobesel, ale je to dobre. Samozrejme ale mluvime o 5.1 (7.1) aparature ve forme reproduktoru.
U sluchatek jsou tam takova siditka, ktera jsou furt jenom na uchu a ten prostorovy zvuk slysis velmi podobne jako u stereo sluchatek. (Na ty nesmysly, co tu pise COh ja uz reagovat nebudu, uz me k tomu vyzvali v jine diskuzi a hodlam to dodrzovat, ze nejake presvedcovaci nicnerikajici komenty jsou na nic, at si kazdy udela nazor sam.)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru