Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Amazon Echo Dot 3 - nárazově velmi špatná kvalita zvuku

Hezký večer,
už nějakou chvíli jsem přemýšlel nad chytřejším repráčkem. Měl jsem možnost, srovnat základní výrobky Googlu a Amazonu, víc mi sedl Echo Dot 2 od Amazonu. V té době akorát vyšla třetí generace s lepším zvukem, který mi u druhé vadil nejvíc, tak jsem ji objednal z Německa v Black friday za 30 Eur a už mi dělá radost. Dělala.
Týden fungoval repráček ukázkově, problém řeším poslední dva dny. Promluvím na něj a někdy odpoví "hlasem", kterému chybí tóny cca pod 250 Hz, je lehce posunutý do výšek a výrazně chrastí. To samé u streamované hudby, rádia, tónu budíku, aplikací a všeho ostatního. Podezříval jsem internetové připojení a nějaké automatické omezení datového toku, ale tam problém nebude - naměřeno 47 Mb/s down, 4,6 Mb/s up, 10 ms odezvu. Pak mě napadlo zkoušet dál, pustil jsem si písničku z přes bluetooth připojeného telefonu a zvuk je úplně stejně špatný. Když zařízení restartuju, problém zmizí, ale po určité době se vrátí. Pokud se chovám, jako že problém neexistuje, odezní sám a zase se časem objeví. Nenašel jsem absolutně žádné vodítko - děje se to v různou denní dobu, na různě dlouho (minuta až 10) a po různé době (od minut po hodiny). Jediné co, tak k samoopravě nikdy nedojde uprostřed věty, vždycky mezi dotazy, při přepínání písniček a podobně, zmlkne poškozeně a začne mluvit korektně. Pokud nechám hrát dvě hodiny v kuse internetové rádio, hraje celou dobu buďto správně, nebo poškozeně. edit: Tak aby to bylo ještě víc zamotané, teď mi začal plynule přecházet z kvality zvuku OK přes nic moc po neposlouchatelné a zase plynule zpátky.
Zařízení mi ve středu večer oznámilo, že aktualizuje firmware a od čtvrtka blbne, spojitost to může mít a nemusí. Google jsem zkoušel a nikde nic.
Nemáte náhodou někdo taky Echo Dot 3 se stejným problémem? Až se znovu objeví, zkusím ho ještě nahrát pro lepší představu.
Předem děkuju za tipy, co zkontrolovat. Ideální by byl někdo další se stejným problémem.

Předmět Autor Datum
Asi by som nahlásil feedback cez Alexa aplikáciu a v ňom upresniť aj niekoľko časov (s časovou zónou… nový
moose 15.12.2018 08:52
moose
Děkuju za odpovědi. Zákon schválnosti se projevil, od včerejšího večera leží vedle repráčku mikrofon… nový
Potkan007 15.12.2018 15:36
Potkan007
Nazdar. - Urcite zkus ten ekvalizér od Mosse, nebo resetni celej "DOT" jestli dostal novej UPgrade.… nový
COh 15.12.2018 11:36
COh
Tak se stalo znovu i s připraveným mikrofonem. Nahrávka je pod příspěvkem. Z jacku je zvuk v pořádku… nový
Potkan007 15.12.2018 16:55
Potkan007
Žiaľ, neporadím. Feedback je oficiálny spôsob nahlasovania problémov - uviedol by som presný čas, ab… poslední
moose 15.12.2018 20:28
moose

Asi by som nahlásil feedback cez Alexa aplikáciu a v ňom upresniť aj niekoľko časov (s časovou zónou, alebo v UTC), kedy to nastalo. Nahrávka by tiež pomohla.

Možno nejaká interferencia (Bluetooth funguje na 2.4 GHz). Skúsil by som vyskúšať použiť 5 GHz wifi ak sa dá, alebo rôzne kanály (s uprednostnením 1, 6, a 11, ktoré sa pri 20 MHz neprekrývajú), alebo presunúť zariadenie.

Echo Dot v3 by mal mať audio výstup - keď zapojíš do toho iný reproduktor, problém pretrváva? Robí to aj pri vyššej hlasitosti? Keď skúsiš resetovať ekvalizér ("Alexa, reset the equalizer"), pomôže to?

Děkuju za odpovědi. Zákon schválnosti se projevil, od včerejšího večera leží vedle repráčku mikrofon a za celou dobu ani náznak chyby. 5GHz wifi zatím nevedu, ale bydlím na okraji města, jediné wifi sítě, které vidím, jsou moje - jedna soukromá, jedna pro zákazníky. Ekvalizér už jsem resetoval (dokonce i když se chyba zrovna projevovala), nepomohlo, na nastavení hlasitosti nezáleží. Externí výstup vyzkouším a dám vědět.

Nazdar.
- Urcite zkus ten ekvalizér od Mosse, nebo resetni celej "DOT" jestli dostal novej UPgrade. (zkus od neho odpojit vsechny zarizeni Bluetooth)
* Ulozené hlasy a prikazy jsou ulozeny a po restartu budou opet obnoveny do stavu jako predtim. (je to ulozeno a sparovano s tvim uctem amazon)
PS : Zvuk 3 je opravdu zcela jinde jako predchudce. S problémem jaky mas jsem se nesetkal, ale setkal jsem se s jinym (problém s parovanim) ale jeden restart po Upgrade vse vyresil a jede jak ma a zadny problém se jiz neprojevil.

Tak se stalo znovu i s připraveným mikrofonem. Nahrávka je pod příspěvkem. Z jacku je zvuk v pořádku, po odpojení pokračuje z integrovaného reproduktoru poškozený zvuk. Děje se to při všech úrovních hlasitosti, při vyšších hlasitostech (50 %+) je zvuk ještě o kousek horší, rozdíl je ale téměř neznatelný. Reset ekvalizéru nepomáhá.

Žiaľ, neporadím. Feedback je oficiálny spôsob nahlasovania problémov - uviedol by som presný čas, aby mohli skontrolovať logy a odkaz na video, aby bolo úplne zrejmé, o aký problém ide. Prípadne môžeš zariadenie reklamovať/vrátiť. Jediné, čo k tomu môžem povedať je, že tím zodpovedný za audio sa týmto problémom zaoberá. Nie je jednoduché to nasimulovať a ešte nie je známy ani čas vydania opravy.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru