Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem HODNĚ starý pc

Nestojí to za tu práci. Pokud je tam 32 bitový windows, ten pojme nejvýš 3 GB paměti, jedině pokud by se sehnala nějak levně, ale bazary neví co by chtěli a v obchodě bude předražená, pokud vůbec bude. Nemyslím si, že by patřil do starého železa (sám používám dva takto staré a dva ještě starší a svůj účel, ke kterému byly sestavené/zakoupené stále plní).
Nápad s linuxem je také dobrý, na internet asi nejlepší (protože webové stránky postupně nějak přestávají fungovat s prohlížeči dostupnými pro XP a Visty), v distribuci linuxu bývá běžně i nějaký kancelářský balík (libre office). Není nutné hned bořit stávající systém, dá se otestovat z live DVD nebo flešky (z DVD je dost pomalý, když se vezme rychlejší fleška je to jakž takž).
Jako jediný, co bych vylepšoval by byl pracovní disk, za 10 let přecejenom kapacity disků pokročily, ale to jenom, pokud se na stávající disk nevejdete. A pak případně to co dělá problémy, z dotazu neni jasné, proč Vám stávající sestava nevyhovuje (kromě stáří 10 let což je na počítač opravdu úctyhodný věk, ale před 10 lety byly už počítače na slušné úrovni). 2 GB musí stačit, pokud jako já neděláte složité simulace, tak s tím vystačíte.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny