Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem zakriveny 27" monitor zkusenosti

Dobrý den, máte nekdo zkusenost se zakřiveným monitorem? Nevyhledavam primo zakriveny monitor ale vsechny 27" 1440p 144hz freesync ne TN monitory kolem 12-13 tis jsou zakrivne. radius 1800. U FPS/RPG her verim ze budou ok ale co treba u takove FIFY nebo strategií, nevadi zakřivení? Monitor by byl pouzivan pouze na hry. Na web/grafiku mam jiny. Dekuji

Předmět Autor Datum
- Na jakou vzdalenost jses na ten monitor prilepenej ? - Prohlé v nicem nevadi, ale preferuji je nad…
COh 17.12.2018 12:39
COh
Jestli nehrajes FPS multiplayer hry, tak slev z pozadavku na 144Hz, neni potreba: https://www.czc.c… poslední
RedMaX 17.12.2018 13:40
RedMaX

- Na jakou vzdalenost jses na ten monitor prilepenej ?
- Prohlé v nicem nevadi, ale preferuji je nad uhlopricku "27" jako "32, 34" a vyse.
- Provedeni prohnuti je predevsim kvuli odrazu sveta a zlepseni zobrazeni (barev, contrast)_uhlu pohledu (perfektni pro panely VA proti slévani). Pred casem se pro Surround, nebo AMD@EyeFinity pouzivalo nekolik monitoru jako x3 monitor (také jsi dva bocni natocil pod nakym 25° uhlem a proc ? Ze stejného duvodu jako curved panely) pro ziskani nejakého pomeru → 32/9, 21/9 „extra_width” a podobne, dnesni „curved” zahnuté je v tomto smeru pomalu nahrazuji.
* U nekterych vetsich monitoru né vylozene hernich neni vzdy jednoduché a konfortni (hlavne panelu TN) nahlednou az na konec obrazovky, toto prohnuti tomu muze napomoct jako snizeni pozorovaciho uhlu. Ale behem uzivani, hrani tomu prohnuti nevenujes pozornost a velmi rychle se na to zvyka (ono neni az tak vyrazné).

:i: Jen bych ti doporucil, v pripade ze mas novejsi grafickou kartu a mas v umyslu pouzivat AMD@[FreeSync] + monitor s vysokym rozlisenim, tak se zamer na monitory s technologii [FreeSync] 2.0

Jestli nehrajes FPS multiplayer hry, tak slev z pozadavku na 144Hz, neni potreba:

https://www.czc.cz/iiyama-prolite-xub2792qsu-b1-led-monitor-27/204141/produkt

---

Mas grafiku od AMD doufam? (Jenom se pro jistotu ptam.)

---

Kdyz jsem vybiral pred pul rokem novy monitor, tak jsem se na zakrivene byl mrknout v Alze a prislo mi to hodne divne, takze jsem si rekl, ze to nechci. Jsou lidi, kteri naopak rikaji, jak je to prijemne a hraje se jim na tom vyborne. Urcite to ale dojdi nejprve nekam omrknout.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru