Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 10Pro -> Zpomalení PC

Zdravím, mám dotaz... Na serveru jsem měl nainstalovaný Win10 Pro a pozoroval jsem že se sotva plazil... Zasekané naprosto všechno. Byl tam ale jen na hokusy/pokusy tak jsem to nějak neřešil. Na PC jsem měl Win10 Home a šlapalo to dobře, ale řekl jsem si že když už to přeinstalovávám tak si tam dám ty profíky.
Formátnul jsem SSDčko, nainstaloval prfíky a ejhle, počítač začal sekat a zpomalovat se. Kliknu třeba na internetovou stránku a čekám než se vůbec začne načítat. V systému to samé. Kliknu na start a čekám klidně sekundy. Celkově se zpomalil. Nejvíc je to vidět ale na tom internetu (přeci jen ho používám nejvíce).

Jistě, první namítnete jestli je windows legální... Ano jsem takový pacoš že jsem si tu potvoru za 10k koupil, je legální. Zadruhé namítnete že by to mohla dělat Mozilla jako prohlížeč... Ano mohla ale na W10home to nedělala. Jediné co se změnilo je Win10 Home na PRO..... Kde může být problém??? Desku mám starou, Kingsberga od intelu.... Ale i tak, na Home to jelo na Pro to nejede.... Hmm??

Předmět Autor Datum
Zrejme dobiehajú po čistej inštalácii desiny PRO na pozadí nejaké úlohy, služby, defragmentácia, čis… poslední
Nuda 18.12.2018 08:01
Nuda

Zrejme dobiehajú po čistej inštalácii desiny PRO na pozadí nejaké úlohy, služby, defragmentácia, čistenie pamäte, hľadanie záplat, plná kontrola defenderom, telemetria a spol. sofistikovaných tokov dát širinou-marinou, medzi nebom a zemou, v precízne prešpekulovanom súbore svchost.exe -k localsystemnetworkrestricted -s NcbService, či desiatky kýho ďasa Token modulov v prípade NT AUTHORITY\SYSTEM.

Desiny si pri svojej prefíkanej skromnosti obľubujú po čistej inštalácii hodiny niečo šrotovať, logovať, dodatočne ošahávať HW, Bios a spol. xindlov, než sa usadia, odošlú telemetrické údaje do hniezda MS. Ako aj cestou spriatelených serverov akamai a spol., o ktorých slušný, poctivý, boľševikmi prevychovávaný občan v ich obraz, nemá šajnu. Zľatí komunisti.

Ideálne je použiť zo zvedavosti (ako Správca): ProcessHacker https://processhacker.sourceforge.io/
----------------------------
Bežne okrešem pred inštaláciou ISO W10 Enterprise, SW: nLite. Lenže nLite je platený. Ak ho nedokážeš odpísať z daní, na domáce účely sa nehodí. Crack zrejme neschrastíš. Ale hľadaj. Leda ak sa zložíte celá rodina s blízkymi osobami na jednu licenciu.

WinReducer som použil iba raz, je tiež dobrý: https://www.winreducer.net/winreducer-ex-100.html
---------------------------

Skus pustiť na finálne nainštalovanú desinu (*.exe, spusti ako Správca prípadne s oprávneniami pod trustedinstaller po jeho odzipovaní) tento dojčlan xindel. Je free, spracovaný na úrovni, vymakaný a docela slušne fachčí na rozdiel od konkurencie:

https://www.winprivacy.de/english-home/instructions-1/

červené a hnedé riadky odfajkni smelo všetky v ponuke pod každým uškom, akurát v prípade zelených daj bacha, pozorne študuj riadky v ušku Explorer. Retronávrat je možný. Budeš mať doplnený Firewall a súbor Hosts o desiatky blokovaných IP adries a vyblokovaných špicľujúcich serverov.

tiež sa zbav v PowerShell (ako Správca) bloatware v podobe appiek, jedným šmahom:
Get-AppxPackage -allusers PackageFullName | Remove-AppxPackage
https://www.askvg.com/guide-how-to-remove-all-built-in-apps-in-windows-10/

a OneDrive vykop v skripte;
https://github.com/TERRAOperative/OneDrive-Uninstaller

Ak so sebou bude šklbať desina naďalej, máš HW konflikt.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru