Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Windows 10Pro -> Zpomalení PC

Zrejme dobiehajú po čistej inštalácii desiny PRO na pozadí nejaké úlohy, služby, defragmentácia, čistenie pamäte, hľadanie záplat, plná kontrola defenderom, telemetria a spol. sofistikovaných tokov dát širinou-marinou, medzi nebom a zemou, v precízne prešpekulovanom súbore svchost.exe -k localsystemnetworkrestricted -s NcbService, či desiatky kýho ďasa Token modulov v prípade NT AUTHORITY\SYSTEM.

Desiny si pri svojej prefíkanej skromnosti obľubujú po čistej inštalácii hodiny niečo šrotovať, logovať, dodatočne ošahávať HW, Bios a spol. xindlov, než sa usadia, odošlú telemetrické údaje do hniezda MS. Ako aj cestou spriatelených serverov akamai a spol., o ktorých slušný, poctivý, boľševikmi prevychovávaný občan v ich obraz, nemá šajnu. Zľatí komunisti.

Ideálne je použiť zo zvedavosti (ako Správca): ProcessHacker https://processhacker.sourceforge.io/
----------------------------
Bežne okrešem pred inštaláciou ISO W10 Enterprise, SW: nLite. Lenže nLite je platený. Ak ho nedokážeš odpísať z daní, na domáce účely sa nehodí. Crack zrejme neschrastíš. Ale hľadaj. Leda ak sa zložíte celá rodina s blízkymi osobami na jednu licenciu.

WinReducer som použil iba raz, je tiež dobrý: https://www.winreducer.net/winreducer-ex-100.html
---------------------------

Skus pustiť na finálne nainštalovanú desinu (*.exe, spusti ako Správca prípadne s oprávneniami pod trustedinstaller po jeho odzipovaní) tento dojčlan xindel. Je free, spracovaný na úrovni, vymakaný a docela slušne fachčí na rozdiel od konkurencie:

https://www.winprivacy.de/english-home/instructions-1/

červené a hnedé riadky odfajkni smelo všetky v ponuke pod každým uškom, akurát v prípade zelených daj bacha, pozorne študuj riadky v ušku Explorer. Retronávrat je možný. Budeš mať doplnený Firewall a súbor Hosts o desiatky blokovaných IP adries a vyblokovaných špicľujúcich serverov.

tiež sa zbav v PowerShell (ako Správca) bloatware v podobe appiek, jedným šmahom:
Get-AppxPackage -allusers PackageFullName | Remove-AppxPackage
https://www.askvg.com/guide-how-to-remove-all-built-in-apps-in-windows-10/

a OneDrive vykop v skripte;
https://github.com/TERRAOperative/OneDrive-Uninstaller

Ak so sebou bude šklbať desina naďalej, máš HW konflikt.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny