Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Odstranění odpadu "DLLHOST.EXE"-"COM SURROGATE"=mega zrychlení PC ;-D (ale zřídka trochu problémy)

Dobrý den,
mám PC s Windows 7, který se při používání občas šíleně zpomalí tak na 1/2 až 1/4 běžné rychlosti, rapidně stoupne využití CPU a částečně i RAM. V TaskManageru (Ctrl+Alt+Delete) mi běží jeden nebo více (standardně 2 až 7) procesů dllhost.exe - COM Surrogate, které jsem já vůbec nepouštěl ani jsem nevěděl k čemu jsou ani jsem neměl žádné programy které by s tím nějak souvisely, tak jsem googlil a pročítal nalezené stránky :-) .

dllhost.exe samozřejmě nešel zastavit ani zakázat ve službách ani smazat, přesunout, přejmenovat, ... soubor dllhost.exe v jeho umístění ve filesystému a po odstřelení v TaskManageru se vždy po chvilce spustil znovu.

Windows 7 chci stejně dát pryč líného pomalého nicneumějícího nenažraného šmejda a nahradit Linuxem ;-D , tak na něm můžu dělat pokusy, když ten líný neřád chce zpomalovat, tak na něm udělám pokus a nakopnu ho k vyšší rychlosti ;-D . Nabootoval jsem Live CD Linuxu, připojil harddisk s windowsem a sviňáka nenažraného bzdícího špinavého zpomalovacího šmejda dllhost.exe v jeho lokalitě C:/Windows/system32 manuálně odstranil (nebo spíš přesunul do mojí uživatelské složky).

Bál jsem se, jestli se Windows vůbec rozjede nebo jestli nebude havarovat a padat za běhu (např. když se pokusí toho špinavého brzdícího sviňáka dllhost.exe spustit a nenajde ho). Ale je to Windows 7 už jen na pokusy a bez jakkoli potřebných uživatelských dat, tak co, každý výsledek bude plus, budu zase o něco chytřejší - budou to nové znalosti a posun vpřed ;-D .

A VÝSLEDEK:

Po resetu, vytažení Linux Live CD a normálním bootování Windows z lokálního HDD PC
-Windows 7 normálně nabootoval a normálně se spustil,
-spustil se Windows dokonce o hodně rychleji, asi tak 4x až 8x,
-při běhu Windows ani jednou nehavaroval, nesekal se, nespadl ani nehlásil žádné chyby a fungoval (na poměry Windowsu) korektně lépe než předtím,
-při běhu byl Windows mnohem rychlejší a svižnější, mnohem rychlejší a svižnější spouštění menších i větších programů, mnohem rychlejší odezva Windowsu i programů a to dokonce i při velkém počtu spuštěných programů s otevřenými velkými datovými soubory byl PC mnohem rychlejší a svižnější bylo i přepínání a ukončování programů. Prostě po všech stránkách asi 4x až 8x nárust výkonu PC.

Narazil jsem jen na 1 problém = nešel mi změnit systémový čas a datum (mám vadnou CMOS baterii na zákl. desce, tak mám spouštění windowsího nastavovače času a datumu nastaveno jako automaticky po spuštění a čas vždy nastavuji ručně = vyřeším koupí nové CMOS baterie).

Jinak nebyly vůbec s žádnou částí systému ani programy ani funkcemi žádné sebemenší problémy (kromě té změny času a datumu), dokonce i všechny ostatní nastavení ovládacích panelů fungují normálně korektně bez problémů, jen asi 4x až 8x nárust výkonu a rychlosti Windows.

Otázka - může být výše uvedený postup nějak třeba nebezpečný, můžou se manuálním odstraněním dllhost.exe vyskytnout nějaké problémy třeba s nefunkčností nebo špatnou funkčností něčeho (nejsem placen jako tester - neproklikal jsem celý systém jen jsem ho běžně používal a to používám PC dost epertně a do všeho lezu a zkoumám zlepšuji nastavuji a měním, ale nejsem tester abych proklikával úplně vše) nebo je vše tak super bezchybné dokonalé jak popisuji?

Děkuji a hezký, rychlejší, výkonnější a svižnější ;-D , den ;-D .

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny