Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem po formatu pc ,nevim co zabira 50 gb, na SSD,

- A ty chces zustat u Windows 7, nebo chces Windows 10
- U toho Windows 10 bude dulezité pred instalaci zjistit, jestli je tvé PC s timto operacnim systémem kompatibilni. Jelikoz jestli se ti PC sekalo a podobne muzes mit komponent ktery s 10 nefunguje jak ma. (nebo nejaky nepovedeny UPdate, toto sekani potkalo vice uzivatelu i s kompatibilnim PC)
- Po zvoleni verze Windows, vytvoris instalacni médim (ke kterému budes potrebovat minimalne 8Gb USB klic).
* Z toho instalacniho USB nasledovne na BOOTUJES pri startu PC a provedes instalaci. Hned na zacatku se instalace pta, na jaky "HDD" chces instalaci provést. U této moznosti je také moznost "FORMAT DISK" ktery zadas a umozni vymazat a na formatovat, pripravit SSD pro instalaci Windows.

[Co pouzit ?]
- Pro Windows10, muzes stahnout a pouzit :
Media Creation Tools : "https://go.microsoft.com/fwlink/?LinkId=691209" (po kliknuti dojde ke stahnuti)
* Po spusteni (uvidis velmi jednoduché) na zacatku kdyz se te bude ptat jak chces instalaci provést "Na tomto PC", nebo "Vytvorit USB medium", zvolis vytvorit USB instalacku (ze které pak nabootujes). Nasledovne zacne stahovani potrebnych souboru k instalaci a vytvoreni instalacniho zarizeni.
Doba vytvoreni zalezi od rychlosti pripojeni u USB portu, v prumeru pocitej tak 20minut ~pul hodinky.

- Samozrejme nejde o jedinou variantu. V pripade ze mas uz Windows 7 nebo 10 v .ISO, muzes pouzit treba RUFUS.
RUFUS : https://rufus.ie/
* Opet velmi jednoduché. V programu jen zvolis tvé USB na které chces instalacku nainstalovat → tvé ISO s Windows. Jen podle zakladni desky, BIOSu zvolis "Partition scheme" bud UEFI nebo MBR.[i] (pro SSD disky doporuciji GPT)
Nové desky jsou jiz prakticky vsechny s UEFI kompatibilni, tak zvol -- Tvé "USB" → "Partition = GPT pro UEFI" → "File_Systém = FAT32" jako NA OBRAZKU[/i]

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny