Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem SSD bootuje pomalu

Zrýchliť aký Win? W10/8/7/Vista/XP_NT/98/95?
Samotná výmena jediného HW komponentu v lenivom reťazci ešte neznamená výhru pri SSD.

Systém uspávaj do RAM alebo Hiberfile, načo ho vypínaš? Pri Hiberfile nemá spotrebu žiadnu. Pri RAM sú to miliampére určené na bdelosť modulov pod napájaním.
-------------------------------------
Musel by si sem dať úplný výpis screenu monitora, kde sú presne označené Procesy načítané do RAM a ich konkrétny počet po reštarte a po ustálení systému. Pri W10 zaberie o.i. svchost.exe desiatky procesov. Normálne, v slušnej, poctivej, pracovitej, eštébákmi prevychovávanej domácnosti od 1948 dodnes, beží na pozadí cca 85 procesov celkovo nutných k behu iba samotného OS.

(Logicky bez AV a SW tretích strán nacpatých v OS, napríkad Rainmeter.exe, Speedfan.exe, WBSrv.exe, MBAM, OSPPSVC.EXE, OSE.EXE, Word, IDMan.exe, Acrotray.exe, PDF_bordelajz, Firewally, Sedembolestná mamenko a spol.)

1./ V Plánovači úloh sa toho dá docela dosť z nepotrebných balastov slušne disablovať alebo vypnúť.

2./ V Services tiež, len ak si mierne skúsený, začni opatrene s nastavením na Manual, aby ti po reštarte nabehol vôbec systém.

3./Autoruns64.exe sa postará ak zrušíš fajku pred riadkom o vypnutie načítania kľúčov v Registroch Windows po reštarte mašiny.
https://docs.microsoft.com/en-us/sysinternals/downloads/autoruns

V každom prípade si sprav funkčný bod obnovy, ideálne bitovú kópiu primárneho a aktívneho oddielu niekam bokom, než sa začneš rýpať v nastavení.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny