Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Podstránka v HTML

Dobry Den.
- Zalezi kde chces ten kontakt zobrazit, jestli jako novou stranku nebo v nejakém bloku (urcitém useku, divu, block) stranky.
- Klasicky a nejednodusi zpusob je vytvoreni souboru ".html" nekde v korenové slozce tvého WEBu (dle tvé struktury) , kuprikladu :

kontakt.html

- Ten soubor "kontakt.html" otevres tim PSPadem (nebo jinym textovym editorem) a vlozis pozadovany kod, vytvorenou strukturu té stranky v codu HTML etc.
- Jestli na tvé strance kam chces odkaz pridat pouzivas "menu", tak jen do toho "menu" pridas odkaz na ten "kontakt" (na tu vytvorenou stranku, soubor kontakt.html).

• Dejme tomu, ze to tvé "menu" na uvodni (jen kuprikladu, vlozit ho muzes samozrejme do jakéhokoliv menu) "index.html" strance vypada nejak nasledovne:

<nav class="naka_navigace">
   <ul id="hlavni_menu">
       <li><a href="index.html" title="Domovska stranka">Domu</a></li>
       <li><a href="#" title="Neco jedna">Stranka jedna</a></li>
       <li><a href="#" title="Neco dva">Stranka dva </a></li>
   </ul>
</nav>

• Tak jen staci pridat ten kontakt jako odkaz do toho pozadovaného menu:

<li><a href="../kontakt.html" title="kontakt">Kontaktujte nas</a></li>

* U zadani, vyplneni polozky href="xx" zalezi na provedeni (konstrukci / stromu) tvé WEB stranky, cesty k tvému souboru "kontakt.html". Kdyby jsi chtel zobrazit kontakt dynamicky v nakém block ve strance kde jsi, tak bych asi osobne pouzil javascript (coz neni jedina moznost), ale kdyz se ptas na takové otazky, IMHO by to bylo zbytecné vubec zminovat..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny