Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Gpu a RMS pri hrách

Dobrý deň, predom Vám želám Šťastné a Veselé vianoce :)
Mám tu jeden problém ktorý neviem vyriešiť (už som kvôli tomu skúsil aj preinštalovať windows). Mám grafickú kartu Asus GTX 650 1GB, funguje, neprehrieva sa(nejaví známky prehrievania).. Na grafike je od výroby nastavené to že sa ventilátor má zapnúť až pri nejakej danej teploty. Ak spustím Furmark, tak všetko funguje tak jak má, Tj. koľko nabehne fansPWM tak toľko sa spustí RMS ventilátora. Lenže problém nastane ak spustím nejakú hru, vtedy si to RMS(ventilátor) zapne až niekde pri 41%, a aj to iba na polovičnú rýchlosť (tj. mal by ísť cca 1500RMS a ide +-690RMS..) Bral by som to, ale pri 41% je už teplota gpu +-80°C a pri tom pomalom RMS sa to nestíha chladiť na menšiu teplotu.. Prikladám screen z HWmonitora po záťaži z hry, a pri záťaži z Furmarku.
Myslel som si že to bude nejaký hardware problém, ale pri furmarku to funguje tak jak má. Zrejme len nejaký software problém..
Tento problém som zastihol už skoro od začiatku čo mám tu gpu, no neriešil som to až tak, predsa len 80°C sa ešte ako tak dá. Potom som spustil Furmark a zistil že pri ňom ide všetko tak ako má.. Vedel by mi niekto stým poradiť ? Vopred Vám ďakujem :)
Windows 10
Asus GTX 650 1GB
G4560
Málo využívaný fortron everest 500w

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak problém vyriešený. Pohral som sa trocha v msi afterburner, nastavil som volaký graf, a teplota g… poslední
patrik27 27.12.2018 18:30
patrik27

Tak problém vyriešený. Pohral som sa trocha v msi afterburner, nastavil som volaký graf, a teplota gpu v záťaži (hrách) ešte nepresiahla 70C.
+ celkový tento problém ma dostal do takého stavu aby som si konečne vyčistil a odprášil zdroj.. Toho prachu, čo v ňom bolo som ešte nikde nevidel.. :D P.S. Ďakujem každému za čas strávený nad týmto príspevkom :)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru