Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Jaká je intenzita elektromagnetického záření?

Telefon pri hlave pri dlhom telefonovani = bolest hlavy aj u mna. Toto potvrdzujem.
Vsetko ostatne je vsak skor v rovine scifi.
Radiovlny by som vylucil uplne, za prve vysielace sa stavali daleko od ludi, za druhe radia vysielaju uz desiatky rokov na rovnakych frekvenciach a pripadne ucinky na zdravie by sa uz prejavili.
BTSky su zaujimavejsie, vykon v desiatkach watov, pomerne huste nasadenie hlavne v obytnych zonach. Frekvencia so zaujimavou vlnovou dlzkou. Vzhladom na vyzarovaci uhol su paradoxne najlepsie chraneny ludia, ktori maju btsku priamo nad hlavou. Asi najviac to schytavaju ludia yvajuci cez ulicu...ale zase je tam tam vzdialenost a prudky pokles vykonu...tazko povedat.
Telefon ma sice len 1-2W, ale...drzime si ho priamo pri hlave a kto sa zaujima a vyarovanie vie, ze vykon klesa kvadraticky so vzdialenostou, takze mat par cm od ucha telefon po dlhsiu dobu urcite nie je bez nasledkov. Dlhodobe studie este nie su, pockajme si este 20-30 rokov. Z rovnakeho dovodu by som nechcel nosit na hlave bt handsfree, pretoze je to sice len 100mW max, ale je to tesne u hlavy a hlavne dlhodobo.
Domace wifi...sice poznam zopar ludi, co sa na to stazovali, ale dovolim si tvrdit, ze ich pocity su len dosledkom autosugescie. Ked sa chces presvedcit o tom, ci si naozaj citliva na wifi sprav si slepy test. Na samote u lesa, kde je elektrika si zober bezny wifi router a poziadaj niekoho aby ho nahodne 10x vypol a zapol. Ak si citliva na 2.4 GHz (na 5GHz byt nemozes, tomu neverim), tak by si mala s vysokou mierou uspesnosti urcit, kedy wifi zapnuta je a kedy nie. Dovolim si tvrdit, ze cez 50% nepojdes...nezabudaj, ze mas vzdy 50% sancu, ze sa trafis;o).
Ak si citliva na telefon odporucam pouzivat drotove handsfree.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny