Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Nečitelný HDD (exFAT) ve Win7, TV disk vidí a čte

Ahoj všem.

Používám 2TB externí disk WD My Passport Wireless (model E2B, s valstním baterií). Disk používám jako úložiště dat, filmy, foto...soubory. Běžně jej používám pro přehrávání uložených filmů na TV (převážně Samsung (UE55H8000SLXXH). Po nedávném výletu a neúspěšném připojení k TV Panasonic, následně notebooku, vždy přes kabel USB, kdy zařízení pouze nekonečně načítala obsah, který nezobrazil, jsem po návratu HDD připojil k domácímu počítači, který zobrazil hlášku u nutnosti formátovat disk. Toto jsem neprovedl. Má televize Samsung vidí veškerá data na disku (filmy, fota, soubory) a spolehlivě je čte. Počítač ale tvrdošijně vyžaduje formátování. Po pokusu nápravy spuštěním příkazu "chkdsk X: /f" se zobrazila tato hláška:

Systém souborů je exFAT.

Seriové číslo svazku je bla-bla.

Obě kopie spouštěcích informací pro tento svazek jsou poškozené.

Program Chkdsk nemůže pokračovat.

Při kontrole oblasti spouštění byla zjištěna chyba.

Nástroj SPRÁVA DISKŮ ve Správě počítače disk vidí, ukazuje jej jako online, velikost uvádí jako 1858,98 GB RAW s poznámkou "V pořádku (primární oddíl)". Tato velikost asi označuje celkově skutečně obsazené místo na HDD. Ovladač v PC po kontrole ukazuje použití poslední, aktuální verzce a systém ve Správci zařízení ukazuje, že zařízení pracuje správně, které označuje jako velkokapacitní paměťové zařízení WD My Passport 83C USB Device.

Používám Windows 7 Ultimate, 64bitový OS.

Zjistil jsem, že program "DiskInternals Linux Reader" vidím celý obsah disku se všemi soubory. Nedokážu s nimi ovšem nic udělat, program je v AJ a tím ne příliš vládnu.

Poradíte mi prosím někdo, jak disk bez rizika ztráty dat učinit opět viditelným pro PC nebo čím zkopírovat data ve Win, když jej tento systém nevidí?

Děkuji za jakoukoli přínosnou radu a předem se omlouvám za žádné reakce na komentáře, které nejsou k danému tématu relevantní.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny