Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Vlastná distribúcia Windows 10

Ahojte vždy keď inštalujem Windows tak po samotrnej inštalácii musím inštalovať a nastavovať okolo 50 aplikácií + drivery (NVIDIA grafika, NVMe SSD) a vždy mi trvá zhruba 4 - 6 hodín kým to všetko nastavím do použiteľného stavu.

Potreboval by som si tento proces nejako automatizovať ale tak aby som neporušil licenčné podmienky Microsoftu. Viete mi poradiť ako? Napadlo ma urobiť buď:

a) vlastnú distribúciu Windows (pre vlastnú potrebu)
b) naklonovať celý disk s Windows do IMG súboru a odzálohovať si ho na MicroSD kartu a pri novej inštalácii by som len celý image prekopíroval na disk
c) napísať skript ktorý nainštaluje Windows a následne stiahne, nainštaluje a nastaví všetky aplikácie - toto mi príde veľmi časovo náročné neviem či by som to zvládol v rozumnom čase
d) iné riešenie

To isté by som chcel aj pre linux ale na začiatok aspoň ten Windows.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Zaujal mě hned úvod dotazu: Ahojte vždy keď inštalujem Windows.... Kolikrát týdně Windows instaluj… poslední
host 27.12.2018 18:16
host

Zaujal mě hned úvod dotazu:

Ahojte vždy keď inštalujem Windows....

Kolikrát týdně Windows instaluješ? Já instaluju většinou tak jednou za 4-5 let, při upgradu nebo výměně celého PC. A i kdybych si vytvořil instalačku na míru, v tu dobu už budou ovladače a programy zastaralé, resp. bude nová verze operačního systému, takže by to nemělo stejně smysl.

Jak psal kolega brtní ledník, rozumná varianta je za b) - po instalaci vytvořit zálohu (image) nainstalovaného systému, aby sis ušetřil čas v případě nějakého selhání např. disku nebo OS.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru