Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Herní PC sestava - 65 000 Max.

Sice to není k tématu, ale i tak se musím zeptat.. nesere tě už tohle? :-D

Ty si prostě jednoho dne v nějaké literatuře vyčetl, jak se to "odborně" nazývá a škatulkuje a posledních pár měsíců se to tu snažíš každému podsouvat. Akorát v tom ale děláš větší bordel :-) Nebudu se v tomhle s tebou hádat, ba máš (možná) dokonce pravdu. Ale má reakce je pouze a čistě z toho důvodu, že by bylo záhodno a minimálně k zamyšlení, jestli se spíše nesmířit s tím faktem, že 98% lidí to vyjadřuje prostě jinak a nepřipojit se k nim. Jednoho dne si sem házel tabulku (dohledávat to nebudu) jak to vyjadřuješ a používáš ty, u nikoho jiného jsem ale vážně nikdy ten tvůj systém neviděl, ani neslyšel.

Pokud se budeme bavit o 3 základních rozlišeních, tak potom:

1920x1080 - fullHD (1080p)
2560x1440 - QHD, 2K (1440p)
3840x2160 - 4K (2160p)

Chápu, že pokud bys skládal vysokoškolský titul, chtěli by to po tobě odprezentovat asi trochu jinak.
Ale dle mého to zbytečně bereš až moc odborně a postačilo by to používat tak, jak už je to X let zakořeněno všude (bez ohledu na to, jestli je to správně či ne). Ale to jen pro pořádek :-)
Ono se stačí už jen podívat na kteréhokoliv dnešního prodejce monitorů, jak jsou uváděny informace (ohledně rozlišení) u každého modelu. A opravdu ani tam se to neshoduje s tím tvým stylem výkladu :-)

Navíc konkrétně v tomto případě určitě všichni pochopili, že když tazatel zmínil, že chce hrát ve 2K, tak měl na mysli právě 2560x1440 (čili QHD, 1440p). Což se navíc nechá logicky odvodnit už jen z toho rozpočtu, který plánuje. Takže ten dotaz na fullHD monitor (1920x1080) je trochu mimo..

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny