Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Přehřívání Hw

Dobrý den

Potřeboval bych poradit s menším problémem. Zakoupil jsem si lepší procesor a stále mam problémy s jeho chlazením. Po zakoupení nového chladiče už se zdá vše být v pořádku ale na základní desce mi vyrůsta teplota na TMPIN1(viz přiložené foto) až na 98 stupnů při zátěži. Při hrání PUBG mi po pár hrách celý komp klekne a nejde zapnout. U ostatních her jakmile je teplota vysoká tak mám FPS dropy.
Nejdříve bych chtěl vědět co to přesně je, podle internetu je to čipset na procesor, ale radši se optám.

Nevím zda je to špatným airflow a nebo jestli tento procesor neni prostě moc silný na tuto základovku. (na přiložené fotce jsou názvy hardwaru)

Díky za rady
Dahoman

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
až na 98 stupnů při zátěži - Neni cemu se divit. Viz Jezek_Hifi , jaky jsi pouzil CPU_Cooler na ten…
COh 03.01.2019 13:18
COh
koupil sem tento: produkt píšou že dokáže odvést až 150W, jenže obávám se že ten větráček co odvádí…
Dahoman 03.01.2019 15:18
Dahoman
To nebude jen o chladiči jako spíš o chlazení pasivů desky, máš ve skříni dobrý airflow? Zrovna tu M…
stylar 03.01.2019 16:01
stylar
Airflow si myslim že bych mohl stopro vylepšit. Zadní větrák nevím jaký má průtok ale myslim si že m… poslední
Dahoman 03.01.2019 17:37
Dahoman

až na 98 stupnů při zátěži

- Neni cemu se divit. Viz Jezek_Hifi , jaky jsi pouzil CPU_Cooler na ten [125W] procesor ? (na tento typ procesoru potrebujes vykonejsi chlazeni )
- To ze klesne vykon u vysokych teplot je normalni. Je to umyslné podtaktovani aby nedochazelo k navysovani teplot nebo poskozeni. (v extremnich pripadech teplot se PC muze i vypnou)
TiP ~ U procesoru FX od AMD rady "83xx", jsem jako prvni pri instalaci snizoval hodnotu V-Core, ktera je vyrobcem nastavena o latku vys kvuli stabilite u Auto OC.
* Rozdil nastaveného, stahlého V-Core (+ provest test stability) muze delat az 10C° rozdil v LOAD/zatezi.

To nebude jen o chladiči jako spíš o chlazení pasivů desky, máš ve skříni dobrý airflow? Zrovna tu MSI 970 Gaming jsem měl s přetaktovaným FX-8300 na 4,4GHz a problémy byly právě vysoké teploty čipsetu a napájecí kaskády, deska fakt nic moc efektivita a při vyšším vcore CPU by se snad usmažila, hlavně tam byl problém, že použili nekvalitní thermalpady, které začaly po nějakém čase vypouštět silikonový olej, který tekl po desce nebo prosakoval do PCB, což jsem ještě tehdy řešil vyčištěním desky a aplikováním nových thermapadů, ale moc se to nezlepšilo co se týče teploty vždycky to šlo 85°C+ a o pasiv se dala spálit ruka...

Airflow si myslim že bych mohl stopro vylepšit. Zadní větrák nevím jaký má průtok ale myslim si že menší než ten co je na chladiči CPU a vepředu sem žádný neměl, kam jsem ,,po česku'' strčil větráček z puvodního chladiče který je 2x menší a průtok nemám zdání. Zdálo se mi to ale aspon jako trochu lepší řešení než tam nemít nic.

Tohle rozhodně zkusím dát dohromady jako první, jelikož investice do větráčků není taková.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru