Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Odborníci, co říkáte na tento NB?

Dcera si chce koupit nějaký pracovní NB (jednoduchý, nenáročný, "otřesuvzdorný") a který by byl schopný vydržet i hrubější zacházení při její práci v terénu a převážení v autě, v jejím pracovním "nepořádku":-). Pozn.: veterinářka velkých zvířat.
Použití pouze klasické administrativní (faktury, objednávky, e-maily, texty a pod.)
A narazil jsem na netu na tenhle. Jde sice o repas (původně byl na trhu v letech 11-15), ale záruku má 2 roky a podle mně má docela dobré vybavení pro požadované podmínky. Chybí pouze numerická klávesnice a USB 3, ale to by pro ni snad nebyl takový problém. Baterie je na cca 12 V a tak by možná byla i možnost, třeba po případné úpravě, nějakého adaptéru i na přímé napájení z baterie auta (bez použití měniče), pokud by došla baterka NB. V recenzích je udávaná výdrž cca 3-5 hodin (ale u některých kratší).
Jinak procesor Intel Core i7, disk SSD 160 GB a dle popisu docela robusní konstrukce a záruka 2 roky. Cena (6000,- Kč), vzhledem k tomu, jak (a případně jak dlouho vydrží :-)) bude používán, celkem velmi přijatelná. Má to sice ještě operák W7, ale aspoň by se nemusela učit nic nového, na starým PC jej má taky.
Jaký je váš názor? Případně, máte nějaký typ na něco podobného, v ceně do max. 10 000,- Kč?

https://www.gigacomputer.cz/zbozi/1066877-hp-elitebook-8440p.html?ref=home&ref_name=Nejprod%C3%A1van%C4%9Bj%C5%A1%C3%AD%20produkty

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Mám podobný, tyhle NTB jsou skutečně mechanicky robustní a mají šasi z lehké slitiny, panty drží bez…
leo 03.01.2019 17:08
leo
Souhlas, tohle byla povedena serie - mechanicky, displej je teda spis bida (ale to u starsich notasu…
lucifer 03.01.2019 19:41
lucifer
Na "faktury, objednávky, e-maily, texty a pod." 8 GB RAM? Opravdu....?
host 03.01.2019 22:19
host
ano, neuskodi. I na kancelarinu radeji vic, pokud jde. Ne ze by neslo fungovat i na 4. nový
lucifer 03.01.2019 22:27
lucifer
Jo, měli jsme několik desítek řady Elitebook 8460/8470p. Jediné co odcházelo byl disk (v té době byl… nový
FixExa 03.01.2019 23:12
FixExa
Díky všem za odpovědi. Pomohly k rozhodnutí. Dcera už si jej asi objednává. Ještě k té možnosti napá… nový
George63 04.01.2019 18:34
George63
Nejsem elektrikář, proto bych radši koupil originál autonabíječku. ;-) https://www.vymena-displeje.c… nový
host 04.01.2019 18:49
host
Ta aku v notasu má také víc než 11.1 V. Většínou mají 12V stejně tak aku v autě. Jinak 12V znamená ž… nový
jezekhifi 04.01.2019 22:01
jezekhifi
Tak zakoupeno a osazení komponenty a SW (W7 profi) přesně podle nabídky, vše OK. Dodáno promptně. Vz… nový
George63 11.01.2019 12:50
George63
Díky za feedback. :beer: Ať noťas slouží. poslední
host 11.01.2019 13:11
host

Mám podobný, tyhle NTB jsou skutečně mechanicky robustní a mají šasi z lehké slitiny, panty drží bez vady. Zobrazení jen průměrné. Na žádném HP téhle sorty se mi nevyskytla mechanická závada např. na pantech, jako u ASUS apod. Ale koupit repasovaný počítač je sázka do loterie, jak dlouho vydrží základní deska nikdo neví. Ostatní vyměnitelné komponenty se přinejhorším vymění, ale pokud vám odejde zákl.deska, je to na odpis kvůli ceně opravy. Pokud vás nechají NTB vyzkoušet a je na něj záruka, která pokryje i takovou závadu, může to být lepší koupě než nový plasťák (který je sice lehký, tenký, ale nic nevydrží).

Souhlas, tohle byla povedena serie - mechanicky, displej je teda spis bida (ale to u starsich notasu vseobecne), ale taky jich u nas peknych par slouzilo - a az na umrlou baterii zadna zavada/zadny problem, drzaci vsechno. Pro dany ucel dle mne v pohode, jak pise tudlec medved brtnik - grafika je tam celkem zbytecna, pokud lze tak spis konfiguraci bez ni. Zato kdyby slo pridat RAM na 8GB, by vubec neuskodilo,

Jo, měli jsme několik desítek řady Elitebook 8460/8470p. Jediné co odcházelo byl disk (v té době byl ještě SSD drahý jak prase) a oběhaný větrák.
Perfektně rozebíratelný, výhodu to mělo v tom, že se vyndá větrák, vyčistí se chlazení od prachu, vymění se disk a jednou za x let se vymění pasta na procáku. Baterka odešla za 3 roky (kdy držela 20 minut).
Grafika byla integrovaná a vydrželo to 3-4 hodin na baterku.

Díky všem za odpovědi. Pomohly k rozhodnutí. Dcera už si jej asi objednává.
Ještě k té možnosti napájení ze sítě vozidla. Vzhledem k tomu že jde o baterii LiIon, 6 článků, napětí definované 11,1 (tedy 3 x 3,7V do serie, zřejmě 18650 a dvě trojice paralelně), tak by snad bylo možno připojit napájení přímo do konektoru NB a přímo ze sítě vozidla (zásuvky 12V), kde se napětí pohybuje od cca 12 V DC (vozidlo v klidu) do 14,4 V DC (nabíjení při chodu motoru). Baterie má vestavěn nabíjecí modul, takže si řídí nabíjení sama, stejně jako ze síťového napáječe, který dává napětí obdobné. Podle mne by to neměl být žádný problém. ;-)
Vzhledem ke kapacitě aku v jejím vozidle (80 Ah) by tím pádem nemusela mít případně ani problém s kratší výdrží vlastní baterie NB. Je má úvaha správná? Za odpovědi opět díky.:-p

Tak zakoupeno a osazení komponenty a SW (W7 profi) přesně podle nabídky, vše OK. Dodáno promptně. Vzhled - jako nový, vyměněno vše, včetně pouzdra, klávesnice, baterie i dispalye (matný). Spuštění a zprovoznění bez problémů, rychlá odezva (SSD), vypadá to velice dobře. Pouze je trochu těžší, ale to je vlivem opravdu "festovní" kovové konstrukce a pouzdra, což bylo žádané. Záruka 2 roky. Přikoupena rovnou numerická klávesnice do USB za 150,- Kč, ale integrovaná "vložená" je rovněž dobrá, pro případ že by nebyla externí po ruce. Jinak po přepnutí na klávesnici anglickou pochopitelně numerika rovněž. Takže zatím absolutní spokojenost. Toliko k nákupu na tomto e-shopu pro případné zájemce.;-) Děkuji všem za rady.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru