Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Kompletní zasekání systému

Zdravím,

vlastním sestavu:

Gigabyte GA-Z68X-UD3H-B3
Intel Core i5-2320, 3,0 GHz, s přetaktováním 3,1-3,2 GHz po 9/10 za celou svou dobu (7 let)
Kingston 8 GB DDR3, konkr. KHX1600C9D3B1K2/8GX (7 let), se zapojením v kanále A (DDR3_2, DDR3_4) po celou dobu
NVIDIA GeForce GTX 760 (EVGA) (stáří cca 4 roky)
Od minulého měsíce SSD Kingston A400 (128 GB), dále v provozu HDD plotnové (jeden stáří 7 let, druhý čtyři)
Zdroj Seasonic 500 W (7 let)
Windows 7, 64bit

Problém:

Hraju lehce náročnější hru, s tím že procesor má vytížení okolo +/- 50 % všech jader, paměť jede na cca 90 %, nebo skoro maximum. Po celou dobu se nic divného nestalo, až předevčírem, když jsem hrál asi hodinu, se mi najednou zasekla hra, resp. sekal se obraz (kdybych řekl 1 FPS, tak mi to možná i byla pravda) a trhal se zvuk. Jakékoliv ovládání myši bylo složité, ta se sekala společně s celým systémem taky. Zjistil jsem, že i po ukončení hry nedošlo ke zlepšení problému se sekáním, a že jedno jádro jelo na 90 % a ostatní tři jádra max. do 50 %. SSD se systémem měl téměř nulové vyřížení.
Restartoval jsem počítač a v momentě, kdy se objevuje obrázek loga Windowsu, kdy systém načítá, se to neskutečně sekalo a nebylo možné systém jakkoli řádně spustit, možnost nouzového režimu jsem neměl. Ani opakovaný restart to nevyřešil. Počítač jsem vypnul a nechal ho "odstavit" a cca po hodince jsem ho spustil a vše běželo v pořádku.

To samé se mi stalo včera, jenom s tím rozdílem, že po 10 minutách hraní, a využití procesoru u všech jader bylo od 95 % do 100 %, a pomohlo opět odstavení.

Zkoušel jsem memtest, ten chybu nenašel, nyní mám OCCT , zkusil jsem test procesoru a grafiky, ale nikde se nic neprojevilo. U SSD ani plotnových HDD nebyly zaznamenány žádné chyby, ani detekce pravděpodobného selhání.

Chtěl bych se zeptat, zda jste někdo podobný problém neřešil, či jaký program byste mi doporučili pro diagnostiku (nejradši bych pro diagnostiku, která by kontrolovala, nebo nějakým způsobem byl v procesu CPU, GPU a RAM v jeden moment.

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tak problém asi vyřešen, buď to to dělalo nedokonalé napětí do DVD mechaniky a SSD přes sata rozdvoj… poslední
MIKO94 08.01.2019 12:16
MIKO94

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru