Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Export fotek ze skoro mrtvého mobilu

Tak TeamViewer nepůjde. Je tam nutná registrace a přihlášení byste pak v mobilu nenapsal. Existuje aplikace MirrorOp, která zrcadlí displej Androidu na PC. Nevyžaduje root, ani ladění USB. Jedinou podmínkou je, aby mobil s Androidem i PC, kam se bude obraz zrcadlit, byly připojeny na stejnou Wi-Fi síť.

Tudíž jako první kro doporučuji, pokud nemáte, spustit Wi-Fi v mobilu. Výhodou bude, jestliže máte nějakou domácí, kam se připojujete často, protože Android bude mít uložený její záznam a automaticky se k síti připojí, když bude dobrý signál.
Doporučuji postup - stáhnout notifikační lištu jedním či dvěma prsty (záleží na verzi Androidu, jestli se rovnou odkryjou všechny přepínače) a pak postupně klikat na jednotlivé možnosti, až se trefíte na přepínač Wi-Fi, jestliže víte, že jste ji před zničením neměl spuštěnou.
[xpoM08S.jpg]
Připojení k Wi-Fi pak ověřte v DHCP listu v routeru, kde uvídíte, jestli si nabral IP adresu.

Pak následuje stažení aplikace pro Windows ODSUD, která bude obraz přijímat, tzn. reciever. Po stažení stačí jen rozbalit a spustit.

Pak je zapotřebí nainstalovat aplikaci do telefonu ODSUD, která se opačně chová jako tzv. sender. Instalaci proveďte z PC (podmínkou je, aby obě zařízení byla přihlášena k účtu Google). Aplikaci pak stačí pouze spustit.

Postup:
1) Kontrola, zdali jsou obě zařízení připojena ke stejné Wi-Fi síti

2) Odeslání nějaké zprávy na mobil, aby blikala notifikační led dioda a bylo možné poznat, kdy je telefon odemčený (např. pomalé blikání led nebo trvalé svícení), kdy je zamčený (např. rychlejší blikání led diody s dlouhými prodlevami) a kdy je stažena notifikační lišta (led dioda např. přestane svítit/blikat) - celé se to liší mobil od mobilu, to víte jen Vy, jak se Váš telefon chová

2) Rozbalení a spuštění recieveru MirrorOp na PC

3) Instalace MirrorOp do mobilu z PC
- po instalaci do mobilu se v notifikační liště objeví info o nainstalované aplikaci, čehož je třeba využít a rovnou ji spustit, protože ji mezi aplikacemi těžko spustíte
- takže stáhnout notifikační lištu a pak se zhruba trefit na docela velkou zprávu o tom, že je nainstalováno, viz obr. (dle verze Androida se může vzhled a rozložení lišit, ale předpokládám, že nemáte nějakou vykopávkovou verzi)
[84570-1-png]

4) Po spuštění začne aplikace okamžitě hledat v síti svůj reciever - na pozadí se bude odehrávat toto...
[84571-2-png]

5) Aplikace najde reciever a pak je třeba na něj kliknout, lze odhadnout, ve kterých místech asi v tabulce bude, opět podle náhledu...
[84572-3-png]

6) Bezprostředně po tom aplikace zobrazí výzvu registrace, zde je nutné zvolit "Later"
[84573-4-png]

7) Předposledním krokem je spuštění zrcadlení kliknutím na ikonu "Play"
[84574-5-png]

8) Záleží na verzi Androida a nastavení zabezpečení, protože pak se buď zobrazí displej mobilu v PC, anebo bude třeba povolit snímání obrazovky, na což se Android zeptá
[84576-6-png]

Když se povede, tak se displej zobrazí v PC. Pak důrazně doporučuji stáhnout a nainstalovat aplikaci MyPhoneExplorer - telefon pak připojit pomocí USB, která normálně sdílení podporuje, program není licencovaný, tudíž nehrozí, že by nastala nemožnost spuštění bez registrace nebo placení a navíc si budete moci odzálohovat např. kontakty, zprávy, data aplikací, soubory atd.

Přeji úspěšné propojení telefonu! Snad postup pomůže ;-)
Když se nepovede, bude nutné postupovat způsoben screenshotů, které by bylo nutné nějakým způsobem ukládat na SD, nebo postupovat způsobem zaplnění interní paměti a pak vložit SD pro následné ukládání screenů na SD.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny