Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem E-ink monitor(paper inkoust monitor) bez podsvícení

Dobrý den, moje otázka je celkem jasná...

Prodává se a můžete mi někdo případně ukázat odkaz nejlépe na českého prodejce tohoto typu monitoru. Slyšel jsem něco o Dasungu. Ale nemůžu za boha na googlu nic najít. Všude jen informace že už před dvěma roky vynalezli i takový e-ink monitor který dokáže slušně přehrávat i barevná videa. Takový já ale nepotřebuju, stačí mě nějaký 13-palcový obyčejný jako jsou ve čtečkách knih, hlavně aby nebyl podsvícený!!!! Přesýpání kurzoru by mi nevadilo, hlavně když zobrazí text a obrázky jako, videa přehrávat nepotřebuju. Potřebuju ho jenom k práci, opravdu už odmítám čumět 8 hodin do podsvíceného monitoru. Strašně mi to ničí celkové zdraví, nejen oči a žádné rady jako protáhněte si a nastavte si absolutně nepomáhají. Ptal jsem se na tento druh monitoru u nás v okresním městě a všude na mě koukali jako na blázna co si výmýšlí něco co neexistuje. Moje požadavky jsou pouze HDMI připojení, alespoň 13-palcový obraz, to je vše. Možná že se oprvadu nikde u nás neprodává, poradí někdo? Děkuji. A na penězích kolik by případně stál mi fakt nezáleží...
Změna kategorie, původně: Hardware (karel)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Na Amazone ten Dasung majú, ale dávať za to 1300 USD, čojaviem... https://www.amazon.com/Dasung-Ink…
deadhead 10.01.2019 17:32
deadhead
A prosim vás půjde na tom normálně zobrazit windows? Jsem laik a umím špatně anglicky. Jinak v tomt… nový
Jiří. K. 10.01.2019 17:48
Jiří. K.
Tak predpokladám že s pripojením k windowsu by nemal byť problém, v podstate je na to určený a podľa… nový
deadhead 10.01.2019 17:51
deadhead
Díky moc, rozhodně budu v dohledné době investovat, protože rozdíl když např. čtu z mobilu nebo z ct… nový
Jiří. K. 10.01.2019 17:58
Jiří. K.
Nechceš si to napřed prohlédnout na Youtube? Všude je to jen černobílé. nový
Kyncl 10.01.2019 18:00
Kyncl
Dík za odkazy... Jako upřímně je to fakt raketa za to.. Nějakých 30 litrů i s dopravou. Kdyby se da… nový
Jiří. K. 10.01.2019 20:03
Jiří. K.
INK monitor není vhodný jako monitor k systému, který s tím nepočítá. Možná je to investice do zdrav… nový
Jan Fiala 11.01.2019 07:45
Jan Fiala
• Proc si nepockat nebo nezkoupit barevny inkoust ?! [TiP] ~ Klidne zakup i [E-INK] s osvetlenim, on… nový
XoXoChanel 10.01.2019 20:34
XoXoChanel
Tu Alternativu YOGA BOOK C930 sám vlastníš?? Ten notebook bych si časem třeba koupil domů, pokud je… nový
Jiří. K. 10.01.2019 21:03
Jiří. K.
- Nevlastnim ale zkousel jsem. - O kvalitnejsim monitoru + AntiBlue filtr jsi uvazoval ? Myslim ze m… nový
XoXoChanel 10.01.2019 21:07
XoXoChanel
Anti blue jsem si zapnul třeba na mobilu, a je to lepsi nez nic, ale stejně... Jednou jsem poznal ko… nový
Jiří. K. 10.01.2019 21:53
Jiří. K.
Anti blue jsem si zapnul třeba na mobilu, a je to lepsi nez nic, ale stejně... - O nejakém softvéro… nový
XoXoChanel 10.01.2019 22:03
XoXoChanel
ten mechanický filtr přímo na monitor zkusím.. díky za vše poslední
Jiří. K. 11.01.2019 10:17
Jiří. K.

A prosim vás půjde na tom normálně zobrazit windows? Jsem laik a umím špatně anglicky.

Jinak v tomto vlakne(snad to sem můžu dát) jeden člověk ( slovák exi) hovoří o škodlivosti lcd a dívá se na to z pohledu "10 let 10 hodin na lcd"
Je to zajímavá diskuse
https://www.svethardware.cz/paperlike-prvni-e-ink-monitor-pro-pocitace/42572/diskuze

Jinak předpokládám ze za ty 3 roky tento monitor nijak nezlevnil, zřejmě zlevní az se začne masově prodávat..(dojde na to podle mě)

Jinak děkuji za odkaz.

Díky moc, rozhodně budu v dohledné době investovat, protože rozdíl když např. čtu z mobilu nebo z ctecky knih je nesrovnatelny. Totéž očekávám zde. Je to investice do zdraví, bohužel zaměstnavatel mi ho sám logicky nechce pořídit. Někdy bych mohl třeba dát vědět jaký z něho mám dojem..

Dík za odkazy...

Jako upřímně je to fakt raketa za to.. Nějakých 30 litrů i s dopravou. Kdyby se dalo pořídit něco levnějšího ale na stejném principu a šlo na tom dělat běžnou kancelářskou praci(psani, prohlížení webu, mailu atd.) tak by to bylo lepší. Zajímavý je že čtečka knih stojí jen třeba 2 tisíce, to je zřejmě tím že je zaběhlá už dlouho a prodává se po milionech..

Doufám že životnost takovyhleho monitoru je aspoň 30 let. Na tom se asi nemá co pokazit..

• Proc si nepockat nebo nezkoupit barevny inkoust ?!
[TiP] ~ Klidne zakup i [E-INK] s osvetlenim, ono v kazdém pripade jde o nad-sviceni které se u technologie E-INK displeju pouziva, takze nemas zadne vyzarovani které muzes potkat i bezného LCD panelu. Osobne mam podobny problém, proto pouzivam "8" palcovou ctecku pro cteni kuprikladu PDF, etc ..
* Za chvili by mely byt dostupné k zakoupeni jiz o proti CARTA barevné tzv E-INK Spectra/Prism/Triton. Tusim ze Apple nebo nekdo znamejsi uz ma nekteré navrhnuté, musis pohledat, nebo mas volbu i notebooku typu YB od LENOVO. (2x obrazovka E-INK+LCD) s E-INK obrazovkou zvlast. Ovsem "13" palcovy bude zvlast orisek.

[ALTERNATIVA] : YOGA BOOK C930 : https://www.lenovo.com/fr/fr/tablets/yoga-series/yoga-tablet/Yoga-Book-C930/p/ZZIWZWBYB1J
- Urcite te vyjde levneji koupit cely notebook s [E-INK] diplejem jak samotny [E-INK] displej s HDMI ;-)

*Ilustracni obrazek YOGA BOOK C930 :

[lenovo-yoga-book-ifa-2018-02.jpg]

Tu Alternativu YOGA BOOK C930 sám vlastníš??

Ten notebook bych si časem třeba koupil domů, pokud je na stejném principu jako ten monitor s HDMI. Nechci vůbec žádné podsvícení.

Jde o to že si to chci koupit do práce, šéf mi dovolí koupit si jakýkoliv monitor ke svému pracovnímu PC, ale tahat tam svůj notebook to nechce vidět - zkrátka zobrazovací zařízení mu je jedno, ale datovou část, čili PC chce mít se svým softwarem, svoje a bla bla... víš jak to myslim... proto hledám pouze nějaké zobrazovací zařízení.....

Čekat, čekat... jak dlouho myslíš než se to rozšíří? věřím že časem bude i barevnej atd. atd. jak stárnu začíná mi dělat neuvěřitelné poíže dívat se do toho jejich monitoru v práci 8 hodin, a toho mám samozřejmě nastavený aby co nejméně svítil.. Asi jsem už starej, dřív zamlada jsem čuměl celej den do CRT monitorů a nic mi nevadilo, zřejmě už únava materiálu.. Někdy si připadám, když jdu z práce jako zfetovanej, může to znít úsměvně, ale fakt, už nemám problémy jen s očima ale celkově.. jakmile mám dovolenou a nemusím do toho čumět, můj stav se zlepší..

Jinak všem děkuju za cenné inforamce.

- Nevlastnim ale zkousel jsem.
- O kvalitnejsim monitoru + AntiBlue filtr jsi uvazoval ? Myslim ze ma tu samou vec jako ty, i kdyz u me jsou to spise migreny, motani hlavy, paleni a tupa bolest oci. (v praci to mam resené tak, ze mam jen na monitoru pridelany zvlast ANTI-Blue_Light_Filtr, pomohlo mi to).

Anti blue jsem si zapnul třeba na mobilu, a je to lepsi nez nic, ale stejně... Jednou jsem poznal kouzlo papírového inkoustu a uz nechci nic jiného. Na to můžu koukat v klidu celý den a žádné následky..i s omezením modrého světla mám migreny plus se zacnu dokonce dost potit.. třeba obvodak se mi smál, prý přehanim, on do toho taky kouká..jenze jemu to prý nic nedělá...zvláštní ze někomu to nevadí..manželka se mi taky divi ze uz se ani nedívám doma na TV. To tak...to bych nedal, ještě doma čumět na metrovou bednu..

Ještě jsem se chtěl zeptat, ta 8-palcová čtečka co máš, můžeš dát odkaz, bral bych nějakou ctecku na které by se dal na doma na gauci plnohodnotne prohlížet internet, moje stávající má sice wi-fi, ale naprosto tragickej zastaralej prohlížeč, který nic nezvládne zobrazit, pouze určité stránky. Ségra ta má ctecku a ta ani nemá prohlizec(wifi ale má) chtěl bych ctecku s plnohodnotným prohlížečem ale nevím kde sehnat, nerozumím tomu..

Anti blue jsem si zapnul třeba na mobilu, a je to lepsi nez nic, ale stejně...

- O nejakém softvérovém placebu jsem se nebavil ;-). Filt jsem mysel opravdovy filtr ktery pripevnis na monitor.
[pr_2018_5_10_12_0_5_42_00.jpeg]
- Ctecku "8" pouzivam "Inkpad 3" → displej : e-INK Carta . HW s 1GB RAM + Dual-CoreCPU + ConfortPro light (nadsviceni je oranzové) nejlépe vybavena ctecka této kategorie momentalne na trhu (vytecna vydrz baterie, dobijim 1x tak co 2-3 tydny) .
- Nejaké 100Mb PDF otevre do 2s. Samozrejme umi mimo tradicni ePub, PDF etc cist i AudioKnihy tedy podporuje i Audio:

• Inkpad 740 : https://www.alza.cz/pocketbook-740-inkpad-3-cerny-d5449951.htm[/i]

- Jestli chces "na praci" neco vetsiho bez pod-sviceni, doporucil bych ti : Sony DPT nebo reMarkable :

• SONY DPT-xx : https://www.sony.com/electronics/digital-paper-notepads/dpt-series
• reMarkable : https://remarkable.com/
* rreMarkable muze byt tedy vhodnou alternativou tehdy, zda-li koresponduje "koncovému uziti" *podle toho co v té praci delas. Jeste jednou ti opakuji, ze tyto displeje jsou nad-sviceny (jako kdyz si svitis lampickou na knihu) né pod-sviceny → vyzaruje do oci), kde nedochazi k té unave oci, jelikoz ti nic do oci nesviti ;-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru