Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailemVyřešeno Inkoustová multifunkce "na doma" do 7500 peněz českých - doporučte

30 dní vo vykurovaných priestoroch, hlavne v zime so suchým vzduchom s centrálnym kúrením, tvorí hraničný limit než začnú prirodzene v doku zasychať v gumových vaničkách trysky. Mám doma tiež "dva atramenty", schnutie je individuálne. Niekedy nezapnem doma atr. tlačiareň, "ako je rok dlhý", pritom cca za šesť mesiacov vypnutej tlačiarne mi atrament v tryskách nezaschol, zrejme dobre priliehajú tesniace gumy zo spodku na tonery.
------------------------------------------------------------------
Na spotrebu atramentu má vplyv aj automatické čistenie tlačovej hlavy, čo je neduh atramentu pre toho, kto sporadicky využíva tlač.

Väčšina atramentových tlačiarní vykonáva automatickú údržbu a čistenie tlačovej hlavy pokiaľ sa tlačiareň nechá v pohotovostnom stave zapnutá. Tato funkcia obmedzuje možnosť zaschnutia tlačovej hlavy. Na druhej strane je aj nevýhodou, pretože pri každom čistení trysiek sa "odstreknutím" spotrebuje malé množstvo atramentu. (V doku sa časom vyrobí maglajz zo zaschnutej farby)

K automatickému čisteniu dochádza vždy po zapnutí tlačiarne gombíkom (button) power.

Ak by si atramentovú tlačiareň len preventívne dennodenne vypínal a zapínal, výsledkom by mohlo byť, že spotrebuješ celú náplň bez jedinej vytlačenej strany. Nezabúdaj na tento faktor pri bežnej prevádzke, a ak plánuješ tlačiť o hodinku-dve znova, tlačiareň zbytočne nevypínaj.

Dnes jedine laser, aj na doma, atrament som dávnejšie zatratil. Nuž ale človeku je ľúto ich vyraziť ak ešte na 100% fungujú.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny