Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Proč nefunguje na novém PC starší program?

jestliže ten soft pouštíš i z cd a píšeš že je bez instalace, potom přejdi jinam kde mají taky nový pc (doma, kolega v práci vedle) a má střeva intel. to poznáš tak že se zeptáš co tam mají za procesor.
zkus to spustit na něm.

nevím kdo vám vybírá pc do práce, ale pokud tě živí program pro renderování jak píšeš, a koupí ti na to pc s procesorem amd, pak to je bez komentáře. tato jednoúčelová specializace si prostě žádá svoje.

práva správce píšeš že máš, čili omezení pro spuštění/zápis do registrů nejsou. přesto by bylo užitečné na starším pc s win2000/xp kde ti to jede, nakouknout do registrů (spustit regedit.exe) a zkontrolovat výskyt větví, mělo by to být podle výrobce softwaru, pravděpodobně něco jako:
[HKEY_CURRENT_USER\Software\MAXON Computer] a [HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\MAXON Computer]

pokud ti prohlížeč událostí píše chybu o neexistujícím souboru "cinema 4d.exe", nech tento název také vyhledat v registrech na fungující instalaci - a podívat se zda je na tvém novém nefunkčním pc (výskyty ve větvi "mru" vynech).

s tím souvisí, že se liší způsob spouštění programu - jestli ho startuješ z jeho adresáře (na cd asi jo) nebo přes nějaký zástupce, program nemá záznam v %path% kde leží, je možné že ho potřebuje.

OT:
pokud ti tu připadá nemístný humor na něčí účet, důvodem kromě nejasného popisu a nejasných odpovědí bude i smutná věc že jsou prázdniny; a tak ve zdejším fóru dostáváš i naprosto retardované odpovědi třeba od marek.alfa1

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny