Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jaký notebook na střih videa a cestování

Dobrý den, mohli by jste mi poradit notebook vhodný na cestování ale také na střih videa? Něco o tom mám načteno ale stále se nemůžu rozhodnout který produkt by byl nejvhodnější/nejvýkonnější v cenové relaci kolem 25k. Uvítám klidně konkrétní odkazy na produkty. Děkuji za odpověď.

Předmět Autor Datum
Já bych koupil asi tento. Má dostatek výkonu, RAM pro střih videa, SSD+HDD. https://www.alza.cz/acer…
Lukas1982 15.01.2019 02:04
Lukas1982
Parametre ma optimalne, az na to, ze je to Acer. Ale ak by si mi prelepil napis Acer napriklad Asuso…
fleg 15.01.2019 08:11
fleg
Mne ten notebook prijde blbej a souhlasim s tim co tady pise leo. Strih videa a cestovani jsou napro…
RMX 15.01.2019 18:12
RMX
Strih videa je o vykone, vykon su rozmery, pretoze chladenie a mala vydrz na baterie, pretoze teplo…
fleg 15.01.2019 18:24
fleg
Jasne, tazatel by si mel rici, jestli pro nej cestovani znamena, ze je na siti, ze potahne notas max…
RMX 15.01.2019 18:28
RMX
Ano je to mysleno ze budu sice na cestach ale 90% prace budu stejne pripojen na siti. Mel bych k tom… poslední
koleckoodvozu 15.01.2019 21:05
koleckoodvozu
No nevím, NTB který má dvěatřičtvrti kila na cestování? To jsou dost protichůdné požadavky, na cesto…
leo 15.01.2019 18:02
leo

Mne ten notebook prijde blbej a souhlasim s tim co tady pise leo. Strih videa a cestovani jsou naprosto protichudne pozadavky. Bud potrebuje uzivatel lehkej prenosnej notebook s dlouhou vydrzi na baterku nebo potrebuje vykonny delo na strih videa, co musi jet vicemene na siti.

Uckovy procesor nikdy nebude vhodny na vykonove narocne pozadavky k nimz bezesporu patri i strih videa a je jedno jestli to je AMD nebo Intel.

AMD Ryzen 7 2700U - 15W TDP !!!

Mimochodem Asus jde s kvalitou uplne extremne dolu, nevim co se stalo, jestli maji novy managorment nebo kde je problem, ale desky blbe, grafiky hlucne a notasy s plastovym krehkym sasi. Kdepak, dneska se dostal bohuzel Asus na uroven Aceru. U jinych to neni lepsi, osobne vyslovene Asus nezatracuju, ale nejsou lepsi nez Lenovo, Acer a MSI.

Strih videa je o vykone, vykon su rozmery, pretoze chladenie a mala vydrz na baterie, pretoze teplo a huciace ventilatory. Cestovanie je o hmotnosti, pretoze rozmery a vaha.
Ano odporuje si to a preto je tento nb rozumnou volbou. Na strihanie staci, rendering sa da spravit aj cez noc a vydrzi na baterku pomerne dlho. Keby tam nebol ten uckovy procak bude vydrz o polovicu nizsia a hmotnost este vyssia.
Ja by som do toho kludne siel a to Acer naozaj moc nemusim.

Jasne, tazatel by si mel rici, jestli pro nej cestovani znamena, ze je na siti, ze potahne notas maximalne do auta a z auta nebo bude opravdu mobilni.

V prvnim pripade bych se nebal vykonneho procesoru v notasu, v druhem pripade holt musi najit kompromis a pokud si kompromisu bude vedom, muze asi pomyslet i na ten Acer, ktery tu byl odkazan.

Ano je to mysleno ze budu sice na cestach ale 90% prace budu stejne pripojen na siti. Mel bych k tomu jeste doplnujici dotaz, na mém jiz historickem stolnim pc ( stari cca 8 let a papirove horsi nez treba vyse uvedeny ntb ACER) dokazal strihat videa natocena ve 4k..tim myslim ze si s tim pc nejak poradilo. Tedy vysledny rendering ve 4k uz to nezvladlo, a tak jsem musel renderovat ve fullhd. A ten doplnujici dotaz zni, i kdyz jsou ntb vseobecne mene vykone nez stolni pc.. prece treba jiz vyse uvedny ntb na tom musi byt teoreticky lepe nez muj stary pc, nebo se mylim ? Asi netreba dodavat ze jsem uplny laik :-) Jinak s Acerem taky nemam kdovijak pozitivni zkusenosti, tak kdyby jste poslali i nejake alternativy, a muze byt dejme tomu do 30K. Děkuji všem.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru