Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem čistič registrů

Spadáš pod hoaxami naštepených nímandov z radov sklamaných, horlivých čističov "v očakávaní zázraku" v prípade Registrov Windows, ktorým sa vtĺka medzi samozvanými expertmi do palíc radcami na fórach, že akékoľvek vymetenie neplatných, hluchých kľúčov nemá význam ani zmysel, lebo absolútne nevplývajú na rýchlosť načítania OS po reštarte, ani na svižnosť OS bez zásekov.

Údajne si systém z knižnice Registrov načíta "ľavou zadnou" výhradne potrebné dáta, kľúče, identifikátory bez akéhokoľvek zdržovania, tak to tvrdia geniálni machri na Registre Windows. Lenže to tak nefunguje. Dokonca Defragmentácia vyčistených Registrov (logicky nad 3-tis a viac kľúčov) má významný vplyv na zrýchlenie načítania OS v prípade, ak tvorí "rozhádzané" voľné miesto v databáze kľúčov viac, ako je 10%.
--------------------------------------------------------
Ani sa nedivím, ak sa používa všeobecný "švajčiarsky nožík" ala CCleaner - free geniálny čistič na všetko jedným klikom, ktorý hojne radia roky-rokúce na digitálnych stránkach samotní redaktori, dvanásti z desiatich.

To už radšej free nástroj: PrivaZer, ktorý sa tiež o.i. marginálne venuje Registrom, ale placebo efektom, horlivo zmaže iba tie bezvýznamné, prázdne kľúče, ktoré sa znovu po reštarte systému obnovia.

--------------------------------------------------

Našťastie osobne tieto xindle na svojich mašinách nepoužívam, lebo ich nepotrebujem. Od prvého zálohovacieho nástroja na trhu, Ghost, od výrobcu Norton Symantec.

Vyrobím cestou nLite (zase platený SW ku ktorému sotva niekto nájde funkčný crack) z ISO Windows okresanú, na 100% vyladenú inštalačku zbavenú veškerého bloatware, Defender, Telemetrie, Cortany, Onedrive, Apps, a spol. Obratom si po nainštaovaní na disk OS spravím pod WinPE image aktívneho a primárneho oddielu backupperom; EaseUS Todo Backup Workstation (tiež platený SW, momentálne TOP1 na trhu z radov zálohovacích SW).

Kto by dnes čistil Registre, inštaloval si do systému šmejdy v podobe vymakaných, nepriestrelných antivirov, onanoval sa hodiny s kontrolou dát nejakým MBAM, Antisuperspywareantimalware?

Záloha vec istí v prípade obnovy. Čas obnovy v prípade rýchleho HW trvá cca štyri minúty z bitovej zálohy aj v prípade nainštalovaného obslužného, pracovne nutného SW do W10.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny