Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak složité je prokázat odposlech?

Huawei z jedné strany, Huawei z druhé strany... Plno států varuje, ale důkaz není?

Jak složité je prokázat, jestli skutečně v síti ten odposlech probíhá?
Proč jim tak dlouho trvalo zjistit, že Merkelová byla napíchlá?
Změna kategorie, původně: Ostatní (touchwood)

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Nejde o to jestli "ted" neco odposouchava - velmi pravdepodobne ne. Jde o to ze az cinska "strana" p…
lucifer 22.01.2019 22:36
lucifer
Tak. Jde o infrastrukturu - datová centra, mobilní sítě, rozvody energetiky. A ani není třeba něco o…
Jan Fiala 23.01.2019 07:40
Jan Fiala
Přesně tak. Dnes, když se umenšuje význam "staré" telekomácké měděné infrastruktury, je mobilní síť…
touchwood 23.01.2019 08:00
touchwood
V řádu týdnů, pokud budeš mít k dispozici náhradní řešení (náhradní díly zřejmě od toho, kdo to vypn…
Jan Fiala 23.01.2019 10:36
Jan Fiala
Potom hurá na stromy:-D poslední
jezekhifi 23.01.2019 14:11
jezekhifi

Nejde o to jestli "ted" neco odposouchava - velmi pravdepodobne ne. Jde o to ze az cinska "strana" prikaze, tak se bude muset/nebo se bude muset provest s technikou co se prikaze. Ono ani tak nejde o koncove zarizeni, jako tablety, mobily atd. - to je nezajimave. Ale jde o mobilni site jako takove, postavene (nejen) u nas prevazne na technologiich Huawei. A v situaci kdy se vede "zatim jen" obchodni valka se Zemi Stredu (podekujte tomu americkemu trumberovi) staci ze pri jakekoliv eskalaci - najednou treba zkolabuje mobilni sit v zemich ktere jsou neposlusne....

....ze se to same muze dit kdyz si postavite infrastrukturu na Cisco dilech, akorat prst na spousti bude nekde jinde je zas jina vec. Debata jak je tohle nove deleni na "hodne a zle" dobre nebo ne, na ci strane stat, proc je potreba neustale hledat nepritele - to by bylo na hodne dlouho a nekde jinde. Nic neni cernobile, tady a ted staci jen klasika z Duny - "Koreni musi proudit".

Tak. Jde o infrastrukturu - datová centra, mobilní sítě, rozvody energetiky. A ani není třeba něco ovládat. Stačí něco vypnout (možná i nezapnutelně), poškodit soubory na disku atd. Pokud se zhroutí infrastruktura způsobí to dost velké problémy. A máme na výběr 2 strany, kterým tuto možnost dáme.

Přesně tak. Dnes, když se umenšuje význam "staré" telekomácké měděné infrastruktury, je mobilní síť základem běžné komunikace občanů státu. V okamžiku, kdy někdo uspořádá cílený výpadek, tak mnoho lidí přijde o JAKOUKOLI možnost komunikace - jak po netu, tak po hlasu.

Stačí se kouknout, jaké haló vyvolá nevinný několikahodinový výpadek mobilních sítí v malém (okresy, max. kraje). Teď si představte, že to zhučí na celém území a výpadek nebude v řádu hodin, ale dní a spíše (realisticky) týdnů.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru