Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak blokovat reklamy na Facebooku (Sponzorováno)

>RedMax:
To je nedorozumění. Hosts soubor používám jako last-call zálohu, kdyby omylem někdo použil neošetřeny prohližeč - mám tam pár základních domén (asi 200) a neaktualizuji Ho. Na opravdické filtrování Mám ublock origin v Hard módu - (mocný nástroj - část doménový filtr) na dané stránce blokuje defaultně všechny ostatní domény mimo navštívené ("té v adresním řádku :) ") A samozřejmě jeho adblocková část na facebooku se hodně zadýchá - asi 70 pravidel. (pak v záznamu ublocku loggeru požadavků vidím, že pomalu každý druhý Ajaxový request je zablokovaný)

Paradoxně facebook.com používá jen facebook.net (načítá se odsud jen hsts-pixel.gif), fbcdn.net (uživatelský obsah + skripty/css), fbsbx.com (načítá se odsud jen hsts-pixel.gif) . Překvapuje mě, že nenačítá nic z *google* domén a ani jiných.
Bez fbcdn.net se mi zobrazí nenastylované HTML -- rozhozený design - nefunkční
Nevím, jak funguje AdAway, jestli jako VPN nebo jen host(s) filtr. Píšeš že hosts. Ale z jiných než výše uvedených domén facebook u mě nic nestahuje (na rozdíl od různých rádoby zpravodajských webů, kde je 20 pochybných šmíráckých serverů - právě to ublock nepustí a nepotřebuji hosts seznamy - samozřejmě je potřeba explicitně whitelistovat pár CDN serverů)

Mimochodem po aktualizaci hosts souboru se změny projeví různě, pokud nebyla doména načtena "resolvována", řekl bych že změna je okamžitá, pokud byla, tak se neprojeví hned, ale spolehlivě pomůže restart browseru( a někdy samo po nějaké době se to projeví).

A blokování se dá pomyslně rozdělit do 3 kategorií - blokace serverů a blokace (částí)URL (např ^tracker.js, banner_*.gif, remplib.js, api/log/impression$xmlhttprequest) + 3.část skrývání elementů HTML (.jobs-box, #cookie-notice).

Tohle vše umí ublock najednou ( protože má "dynamická pravidla" a "statické filtry", které umí syntaxi adblocku + pochopí i řádek v tvaru domény). Dynamická pravidla nadřazená a něco jako "systémové pravidlo (povolit/blokovat/pustit doménu / skripty / rámce) . Dají se jednoduše od/kliknout na stránce. Zatímco statická pravidla jsou "jemná", konkrétní a cílená,ale musím kvůli ním lézt do seznamu.

>ivzez
Opravdu by mě tedy zajímalo, jak to tedy máš, že se ti zobrazuje správně, přesto že blokuješ fbcdn.net...

Je mozné, že facebook používá nějakou polymorfní technologii, když "ho člověk" chce ladit - všiml jsem, si ,že najednou místo fbcdn.net/*.rsrc/php skriptů najednou chodí zakódované *.kf soubory.

A zdůraznuji - jde jen o "Sponzorované" příspěvky na hlavní timeline, nikde jinde svinstvo není.

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny