Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Jak blokovat reklamy na Facebooku (Sponzorováno)

Měl bych dotaz na technické experty, kteří rozumí blokování reklam, ublock pravidlům a xpath a možná i facebooku (jelikož je to monstrózní aplikace, která načítá spoustu dat neustále, mraky velkých zkodovaných javascriptů s náhodným jménem a spoustu parametrů v xml htttp requestech, neustálá komunikce přes *-chat.facebook.com, websocket). --- Normální člověk už to nemá šanci rozluštit

Zhruba od ledna se mi začlo ukazovat hodně příspěvků "Spoznorováno" od "profilů", které jsem nikdy neviděl (šminky, podomní prodej, přeslazená čokoláda, přeslazená ochucená voda, řemeslnící, webové firmy , čínské hadry, náboráři). Zároveň facebook používám v izolovaném prostoru, to znamená jen na krátkou chvíli, kdy smažu cookies a *storage a zároveň blokuji přístup facebook domén na jiných webech a samozřejmost jako blokace 3rd party. Také tam mám na profilu vloženo minimum informací, které jsem aktualizoval před 5 lety naposled. A pokud si chci prohlédnouti nějaký obsah na facebooku, tak to dělám z dalšího izolovaného prostoru, aby nebylo vidět, že daný obsah si prohlížím pouze já (to jen na vysvětlení, že minimalizuji množství interakcí a dat)

Chtěl bych poradit, jak SPOLEHLIVĚ blokovat ty reklamy - jak říkám, od ledna se jich ukazuje ještě víc. Zhruba v květnu minulého roku přestalo fungovat rozšíření FBYT z adblocks.org (které jsem prověřil předtím, ale stejně díky ublocku by mělo ucpané díry)

Problém je, že na to nestačí jednoduché pravidélko ublocku, protože už nejen kromě dynamicky generovaných identifikátorů reklam používá i dynamické načítání , ale má i takové triky, že slovo "Sponsored" je jako (zjednodušeně) "<span>Sp</span>rc<span>bla</span>ons<.... " což zamezí detekci pravidel typu ::has-text() nebo dokonce xpath selektorů.

Například co dřív fungovalo, teď nejde, protože všechny příspěvky teď obsahují tu sérii textů.

Prostě ty doplňky, pravidla po čase přestanou fungovat.

Nečekám rady používat mbasic.facebook.com (kde javascript není, kde si jen člověk musí dát pozor na jeden iframe a hlídat smetí v URL, ale nejde v něm třeba upload víc věcí obrázků najednou) nebo nepoužívat facebook vůbec.

Odpověď na otázku

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny