Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem Batéria a adaptér na notebooku

Zdravím, chcel by som sa opýtať, či sa niekto náhodou nestretol s podobným alebo rovnakým problémom ako mám ja . Jedná sa o notebook Acer Aspire V 15, V5. Problém spočíva v tom, že sa mi svojvoľne odpája od siete, poznám to tým, že ked sa mi odpojí tak mi vypne podsvietenie klávesnice a zníži jas aby sa šetrila batéria. Taktiež pri hraní hier sa mi odpája a zase naspäť pripája a celé mi to tu niekoľkokrát blikne a v konečnom dôsledku sa už nerozsvieti, vtedy musím nastavovať koncovku adaptéru do náhodnej polohy kedy sa mi to opäť rozsvieti. Neviete mi poradiť v čom môže spočívať tento problém? Ďakujem.

Předmět Autor Datum
Vieme. Podla vsetkeho ti odchadza koncovka na napajani (vplyvom tepla sa casom objimka lubi roztiahn…
fleg 29.01.2019 08:12
fleg
V tom čo vravíš nie som veľmi zdatný tak to asi budem riešiť tak, že to posuniem niekomu kto sa v to…
Kiko5297 29.01.2019 14:12
Kiko5297
vtedy musím nastavovať koncovku adaptéru do náhodnej polohy kedy sa mi to opäť rozsvieti . Že by by…
host 29.01.2019 08:13
host
Keď som otváral notebook tak som tam nevidel, žeby niečo bolo urvané alebo poškodené, asi to posunie…
Kiko5297 29.01.2019 14:13
Kiko5297
Setkal jsem se s tím u asus eee a ukázalo se, že za to mohl konektor. Konektor jsem vyměnil za nějak…
ml1 29.01.2019 16:58
ml1
To se mi stávalo u podomácky vyrobeného zdroje, když moc pokleslo napětí na výstupu.
blcked domain 30.01.2019 10:19
blcked domain
Mám Acer Aspire 5101 (je to už dědeček) a problém byl uvnitř na konektoru napájecího kabelu. Musel j… poslední
vasekpetr1 30.01.2019 13:08
vasekpetr1

Vieme. Podla vsetkeho ti odchadza koncovka na napajani (vplyvom tepla sa casom objimka lubi roztiahnut a je tam zly kontakt) a nb sa ti prepne do "baterkoveho modu", kde vypne podsvietenie a ine blbosti. Ak si upravis energeticky profil v tvojom tajnom OS tak ti to robit nebude.
Pokial je problem naozaj v napajcom konektore nb je mozne tento vymenit, ale toto urcite nezvladnes v domacich podmienkach pokial nemas skusenosti s elektronikou.
Teoreticky moze byt problem aj v napajcom adapteri, ale podla popisu by som to tipol na to, co som pisal vyssie.

Setkal jsem se s tím u asus eee a ukázalo se, že za to mohl konektor. Konektor jsem vyměnil za nějaký podobný (stejný jsem nesehnal) a nějakou dobu to šlo.
Tam se jenom odpojoval, u HP to bylo horší, tam se rovnou vodiče zkratovaly (na straně zdroje), takže notebook rovnou chcípal. Poté co jsem zdroj rozebral, ukázalo se, že u HP ušetrili půl centimetru bužírky a že tam ke zkratům muselo docházet dlouhodobě. Neni to první šlendrián značky HP, se kterým jsem se setkal, proto této značce nevěřím o moc víc než noname číně.

Mám Acer Aspire 5101 (je to už dědeček) a problém byl uvnitř na konektoru napájecího kabelu. Musel jsem z jiné mrtvoly vypreparovat ven funkční konektor a zapájet jej do své desky. Napájení funguje, ale postupem času se mi vyskytl jiný problém s napájením, a to ten, že pokud NTB delší dobu "spí" nebo je vypnutý, já dám povel k zapnutí, tak pouze problikne ledka napájení a NTB je "mrtvý". Musím vytáhnout napájecí kabel, stisknout spouštěcí tlačítko a pak se NTB rozběhne. Pokud nechám zastrčený napájecí kabel v zásuvce, NTB se nerozběhne. Teď už pokaždé odpojuji před startem napáječ ze zásuvky, ale mám strach, jak dlouho to ještě konektor vydrží. asi nějaký problém na desce okolo napájení...

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru