Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem ¨...převod audiokazet do PC /mp3/

Prosím o radu: Chci převest audiokazetu do PC, následne si vytvořit CD. Návodů je na netu mraky, softu atd. Vyzkoušel jsem to ale stejne mi to nejak "nefaká". Mám Hif-Fi Panasonic SA-AK300 výstup 2x cinch, koupil jsem tedy dle návodu propoj kabel 2x cinch + 3.5 jack. Program audiograbber i s češtinou. Kodeky stažené snad všechny Lame encoder jsem stáhl i přímo do audiograbberu. Zvuková karta Realtek AC 97....akorát mi není jasné, jak někdo v návodu říká, že na věži nastavím přepínač AUX??? Když zmáčknu AUX, tak přece neběží přehrávání kazety....Když jsem zkusil při zapnutém přehrávání na HIFi nabídku START/všechny prog./přísluš./zábava/ nahrání zvuku, spustilo so to ale nenahrálo to ani prd. Zkoušel jsem 3.5 jacka i do MIcrophone ....taky nic.Přes audiograbber taky nic....no tak jsme asi Jedna vypijenda....co delám blbě..něco blbě nastasvené, nebo to propojení je složitější??? Prosím o radu. Nejlépe na muj mail: vladmat@centrum.cz

Jsou zobrazeny jen nové odpovědi. Zobrazit všechny
Předmět Autor Datum
Tve hifi neznam urcite nic ale prepinat na aux nemusis. Zapojis 2x cinch do vystupu OUT audio z hifi…
Maoor 21.07.2008 17:25
Maoor
:když dám nastavení zvuku objeví se tam 3možnosti...at nastavuji co chci nic. V audiograberu pzadává…
V L A D I M IR 21.07.2008 17:32
V L A D I M IR
Co mas za zvukovou kartu, na zakladni desce? jaky ovladac pouzivas? nebo jako samostatnou kartu?
Maoor 21.07.2008 17:50
Maoor
ty jo ted jsem teda najel do tech ovládacích panelů.....je tado toho povíc:-) pozkouším si s tím vyh…
V L A D I M IR 21.07.2008 17:55
V L A D I M IR
takže jsem kontroloval toto: OVLAD.PANELY/ZVUKY A ZARIZENI... první nabídka UPRAVA HLASITOSTI/ZVUK V…
V L A D I M IR 21.07.2008 18:16
V L A D I M IR
Necital som celu diskusiu tak neviem co si uz skusal, ale strc kabel z kazetaku do diery tej farby k…
MM.. 21.07.2008 19:03
MM..
no tak to som v riti...na veži je AUX červený a bielý konektor...takže len pre vstup???? No a kedže…
V L A D I M IR 21.07.2008 19:31
V L A D I M IR
Inac asi existuje aj redukcia 3.5mm stereojack -> 2x cinch dutinka, potom nemusis kupovat cely kabel…
MM.. 21.07.2008 19:54
MM..
Na nějakou redukci bych se vykašlal, protože platí, čím víc redukcí nebo jinejch propojovacích kabel… poslední
Marva 31.08.2008 21:54
Marva

Tve hifi neznam urcite nic ale prepinat na aux nemusis. Zapojis 2x cinch do vystupu OUT audio z hifi a 3,5 jack do vstupu IN na zakladni desce ci zvukove karte. Pak staci spustit treba Nero WaveEditor navolit vstup zvuku a nahravat. Mozna toho nastaveni ale bude mnohem vic. Tak jsem to delal ja. Je to ale uz dyl a vsechna ta nastaveni si moc nepamatuju

takže jsem kontroloval toto: OVLAD.PANELY/ZVUKY A ZARIZENI... první nabídka UPRAVA HLASITOSTI/ZVUK VYJEDOU POLOŽKY PREHRAVAÁNÍ ZVUKU, NAHRÁVÁNÍ ZVUKU A midi U KAŽDÉ JE JAKO VÝCHOZÁ ZAŘÍZENÍ rEALTEK ac97 dole okenko s odtržítkem...OK
ZVUKY A ZARIZENI/ druhá nabídka- - změnit zvuková schemata/ ikonka SOUND EFFECT MANAGER /konfigurace AC97/..položka SPEAKER CONFIG...vlevo NO. OF SPEAKERS je zatržena první položka " 2"... v pravo 1. rádek je správně zadané LINE IN a öb jedno dole je zatřeno MIC IN .

Tzn. že je všechno OK??????? Presto to nefaká..... když spustím prehrávání kazety v HIFi....mel bych tu hudbu slyšet vycházet pri nahrávání do PC i z repráků od PC?????

Necital som celu diskusiu tak neviem co si uz skusal, ale strc kabel z kazetaku do diery tej farby ktoru mas tam vo Win nastavenu ako line in. Konektor vzadu, nie vpredu.
Potom vlez do mixera (ikonka vpravo dole), v sekcii pre nahravanie (nie prehravanie, u niektorych zvukoviek to treba prepnut v menu ze nahravanie) si zaskrtnes ze chces nahravat z line-in.
Mozes skusit aj program audacity, je zdarma, alebo aj obycajne nahravanie zvuku vo Win (start-programy-prislusenstvo-multimedia-zaznam zvuku, to na normalne nahravanie nepouzivaj bo to je smejd, ale len na skusku ci nieco nahra).

Si si isty ze v kazetaku mas line-out (vystup a nie vstup) ? Ak je to na vezi oznacene "AUX", tak to je vstup do veze, a nie vystup ! V tom pripade (ak nemas na vezi vystup line-out) mozes pouzit aj vystup na sluchatka na vezi, ale kvalitativne to potom nie je nic moc (na tom vystupe je sum a skreslenie zosilovaca veze a sila signalu zavisi od nastavenia hlasitosti veze)

no tak to som v riti...na veži je AUX červený a bielý konektor...takže len pre vstup???? No a kedže teda už mám kupený predlžovák 2x cinch...to mi je na nic???keb teda prepojim cez phones...tak možem použit len jeden cinch červený a nebo bielý, a lebo kupit iný kabel na propojenie???Phones to je asi taky jack že???

Na nějakou redukci bych se vykašlal, protože platí, čím víc redukcí nebo jinejch propojovacích kabelů, tak tím horší kvalita zvuku, nejlepší by bylo nebát se šáhnout do penězenky a poupit pořádnej stíněnej propojovací kabel s 3,5" jacky, já jsem za něj dal něco málo přes 700,-- do věže to švihni do PHONES v kompu do MICROPHONE (předpokládám, že na zvukovce máš mikrofon nastavenej) a pak si nastav Audiograbber, toť vše:-)

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru