Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem vymazat fonty win 10

ahoj.
davnejsie som si nainstaloval cez 5000 fontov - nejaky som hladal.
teraz mi pravdepodobne robia problem,ked zapnem napr.excel a potrebujem vybrat iny font,tak to zamrzne.asi dlho trva,kym ich vsetky spracuje.nevieeem,som pocitacovy skoroanalfabet.
najradsej by som nechal len povodne,prip.to nejak inak skresal,ale ked dam vymazat nejake,strasne mi to spomali PC,neviem,nejak to nestiha a ani to nevymaze nakoniec...
je nejaka jednoducha cesta pre hlupych,ako to vymazat/nahradit?
dakujem

Předmět Autor Datum
https://cs.phhsnews.com/dealing-with-too-many-fonts-windows
Zdenál 03.02.2019 19:22
Zdenál
dakujem,ale nepomohlo
duro 03.02.2019 19:40
duro
Vyber si podľa vkusu a potreby: https://www.techsupportalert.com/best-free-font-manager.htm Osobne… poslední
Nuda 03.02.2019 20:01
Nuda

Vyber si podľa vkusu a potreby:
https://www.techsupportalert.com/best-free-font-manager.htm

Osobne mám v balíku od firmy CorelDraw x8, vymakaný Font Navigator.
---------------------------------------------------------------------
Dávaj bacha na odstránenie systémových fontov z dielne Windws (hlavne z Registrov), lebo sa ti po reštarte objavia v informačných či skriptových oknách spúšťaného SW namiesto písma v znakoch ascci, kadejaké štvorčeky, haky-baky, nahradené systémom náhradnými strojovými znakmi.

S fotami pre bfu lamy je to velice ťažké, lebo nad 4000 nainštalovaných fontov, registrovaných logicky aj v Registroch, značne predlžuje nakotenie systému po reštarte napriek tej skutočnosti, že lúza samozvaných vypatlancov z radov "expertov" na Windows tvrdí, že zaplnené Registre tisíckami kľúčov, prípadne hluchými kľúčmi, neplatnými identifikátormi CLSID, nemajú absolútny vplyv na beh a stabilitu OS Windows. Údajne je to iba úbohá knižnica s dátami, ktorú Windows vybavený touto chrbtovou kosťou ľavou zadnou preskočí, ako malinu.

Čistenie Registrov je údajne nezmysel, mánia, povera. Lenže opak je pravdou, čo si dovolím objektívne tvrdiť na každom verejnom fóre. Detto po vyčistení registrov je účinná ako druhý krok Defragmentácia Registrov.

Zpět do poradny Odpovědět na původní otázku Nahoru