Přidat otázku mezi oblíbenéZasílat nové odpovědi e-mailem větší RAM

Máte sestavu, která byla před cca 2,5-3 lety vyloženě špička v mainstreamu (dobrá deska/procesor/grafika) s velkými možnostmi pro přetaktování (až na ten nevhodný, nejspíš "eurocaseový" zdroj) procesoru. Opteron 144 se dá výborně přetaktovat (tím Vás nenavádím!) - prakticky, v případě dobrého kusu, až na úroveň Athlonu FX57 - v tom byla jeho velká síla!

S tím (deska/procesor) by se ještě nějaký "psí kus" dal udělat. Jen ten zdroj, pokud je EC, nic moc... Sice dnešní dvoujádra jsou jinde... Možná jen mé zamyšlení...

Na "takový" kdys herní stroj (po přetaktování procesoru - v případě použití s výkonnější grafikou) by se ještě využila nějaká nová grafika, jako např. ATI HD3650 (+- 1 200 Kč) nebo snad maximum HD3850 (+- 2 000 Kč), v případě potřeby nový zdroj (1 000 Kč). 1GB RAM by mohl pořád u XP nějak stačit, pokud by se chtělo moc šetřit (nabízí se i nějaká další možnost rozšíření, pokud by byla cenově výhodnější a šla by - např. 4x 512MB). I tady nějaké možnosti samozřejmě jsou, jen to pak (při větším rozmachu) už zase cenově "leze" někam hore, kde je v dnešních dnech a cenách dobré rozmýšlet nad výhodností toho, či onoho.

Dejte si cenový limit a někdo už Vám tady nabídne možnosti, co se dá/co je ještě výhodné s ohledem na současnost/budoucnost provést.

P.S. Osobně bych, v případě použití u ne příliš náročných her a žádného taktování, koupil místo drahých DDR pamětí 2x 1GB, raději jen, jako jedinou investici, grafiku HD 3650 ve stejné ceně...

Reakce na odpověď

1 Zadajte svou přezdívku:
2 Napište svou odpověď:
3 Pokud chcete dostat ban, zadejte libovolný text:

Zpět do poradny